E-sportuke på Bardufoss:

ARRANGØR: Håkon Nordmo er aktiv skiskytter og medarrangør av E-sportuka ved Bardufoss videregående skole. Foto: Ivar Løvland
ARRANGØR: Håkon Nordmo er aktiv skiskytter og medarrangør av E-sportuka ved Bardufoss videregående skole. Foto: Ivar Løvland

– Et topp tilbud å få være med på

RUSTAHØGDA: Denne uka har stått i dataspillets tegn på Bardufoss videregående skole. Der viste gutta fra Flyfag seg som sterke i spillet CS:GO.

Publisert Sist oppdatert

– Målet er å vinne turneringa. Helt klart. Vi har et godt lag, sier Jørgen Holmsæter fra Karlstad.

Han er elev ved flyfag ved Bardufoss videregående skole, og deres fem-manns store lag feide studiespesialisering sitt ene lag av banen i første match under finalen i spillet CS:GO torsdag formiddag.

Over 100 deltok

Finalespillet er ett av tre under E-sport-uka ved skolen, der det denne uka også er blitt konkurrert i FIFA og Fortnite.

– Det er kanskje litt tilfeldig at vi er så gode i dette spillet, men det er nok mange tusen timer på gutterommet for oss fem samlet som gjør at vi gjør det så bra, sier Jørgen.

Totalt har over 100 av skolens elever denne uka spilt på det nye datarommet på skolen. Alle hadde som mål å komme seg til finalene, men ikke alle lyktes med det.

– I CS:GO er det fem spillere på hvert lag som har møttes til kamp. I de to andre spillene er det en og en spiller som har møttes, sier Håkon Nordmo, som går siste året på idrettsfag ved skolen.

Håkon Nordmo er aktiv skiskytter og medarrangør av E-sportuka ved Bardufoss videregående skole.

– Veldig interessant

Det er de som står som arrangører av E-sportuka, som de fikk i oppgave å arrangere i faget treningsledelse. I samarbeid med medier og kommunikasjon har kampene på datarommet blitt sendt på storskjerm i skolens auditorium, og duellene har også kunnet følges på nett.

– Vi hadde ikke klart å få sendt kampene uten hjelpe fra dem, så dette har vært god læring for alle oss, sier Nordmo.

Elevene har satt stor pris på nyvinningen ved skolen, som også fra høsten av får E-sport som et fag innen toppidrett. Det er de nye maskinene til denne bruken ukas turnering er spilt på.

– E-sportuka har vært veldig interessant, og et topp tilbud å få være med på, sier Jørgen Holmsæter i en pause i finalespillet.

Det er ei gruppe på seks elever i tredje klasse på idrettsfag som har stått bak selve E-sportuka. De har fått sponset et par premier fra næringslivet til de beste, og kanskje blir det noen pizza fra skolekantina også til de beste i enkelte spill. Fredag unnagjøres finalene i Fortnite og FIFA.

– Skolen har vært veldig velvillige for at vi skulle få dette til, men det har også vært vanlig skole denne uka, og ikke bare dataspill, smiler Håkon Nordmo.

Powered by Labrador CMS