SIDE OM SIDE: Justyna Kowalczyk og Masako Ishida gikk side om side store deler av løpet, som her opp Bjørnsmolia. Foto: Ivar Løvland
SIDE OM SIDE: Justyna Kowalczyk og Masako Ishida gikk side om side store deler av løpet, som her opp Bjørnsmolia. Foto: Ivar Løvland

Strålte etter seier

LANGRENN: Justyna Kowalczyk forsvarte favorittstempelet og vant Reistadløpet. Men hun fikk hard kamp fra japanske Masako Ishida.

Publisert Sist oppdatert

- Det var et fantastisk flott renn. Men det var også det tøffeste jeg noen gang har gått, sier den polske langrennsstjerna.

Den første sprinten på Storlømyra var det verdenscupleder Brita Johansson Norgren som vant.

Hun var i tetgruppa hele veien til det første sprintpunktet ved Storlømyra, og etter at langløpscupens leder Britta Johansson Norgren hadde sikret seg flest sprintpoeng der, var det duket for et tospann resten av løpet. Kowalczyk fikk følge av japanske Masako Ishida, og det var først ned fra Øverliskaret at den polske løperen fikk ei luke som ble avgjørende i kvinneklassen. Kowalczyk fikk et overtok hun aldri gav fra seg, og vant med nesten minuttet til Ishida. Kowalczyk brukte 2.53,23 på distansen, og skryter uhemmet av Reistadløpet.

- Det var tøffere enn jeg hadde ventet, men det var en perfekt atmosfære underveis, sier Justyna Kowalczyk.

Hun visste at hun skulle kunne kjøre fra sin japanske konkurrent i lettpartiene, og følte seg sikker på seier da hun var med i teten ved Øverlitjønna.

Justyna Kowalczyk og Masako Ishida gikk side om side store deler av løpet, som her opp Bjørnsmolia.

- Vi var begge slitne opp de tøffeste stigningene, men jeg hadde fantastiske ski med god glid, sier Kowalczyk.

Hun føler seg sikker på at Reistadløpet vil vokse seg mye større neste år, og kommer gjerne tilbake for å forsvare seieren fra den første utgaven av Ski classics.

- Først er det OL neste år, men Reistadløpet kommer jeg gjerne tilbake til, smiler den polske vinneren som går for Team Santander i langløpscupen.

Powered by Labrador CMS