HÅPER PÅ OPPSVING: Styreleder Jørn Erik Berntsen (t.v.) håper antall påmeldte løpere til Reistadløpet tar seg kraftig opp de neste dagene. Her er han sammen med nestleder i hovedkomiteen og organisasjonskomiteen, Fred Arne Jakobsen. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland
HÅPER PÅ OPPSVING: Styreleder Jørn Erik Berntsen (t.v.) håper antall påmeldte løpere til Reistadløpet tar seg kraftig opp de neste dagene. Her er han sammen med nestleder i hovedkomiteen og organisasjonskomiteen, Fred Arne Jakobsen. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland

Reistadløpet: Fortsatt 300 under fjorårets tall

Ti dager før Reistadløpet er antall påmeldte løpere 300 lavere enn tilsvarende tall på samme tid i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Det er et lavere antall påmeldte enn vi ønsker, helt klart, sier styrelederen i Reistadløpet AS, Jørn Erik Berntsen.

Per onsdag denne uka er det 688 påmeldte til årets utgave av turrennet fra Setermoen til Bardufoss. 575 av dem til selve renndagen lørdag 1. april, mens 113 er påmeldt i QR-utgaven som kan gås på andre datoer som er satt av til denne registreringa. Her er blant annet flere skoleklasser påmeldt.

– Vi har fortsatt et mål om å nå opp til fjorårets tall, det har vi fortsatt ikke gitt opp, forsikrer Berntsen.

Han sier det kan være sammensatt at det så langt er lavere påmelding enn tilsvarende tall i fjor. Både en ustabil vinter med mye vær av alle slag, ettervirkninger etter koronapandemien og det at rennet i år går i palmehelga gjør at løpere glipper.

– Palmehelga gjør at vi har en del forsvarsfolk som har tatt påskeferie, sier Jørn Erik Berntsen.

Brukbare prognoser

I fjor var det 353 som gikk QR-utgaven, mens det var 1155 påmeldte selve renndagen. Av disse var det 939 som fullførte. Med andre ord 1508 påmeldte løpere. Dermed er gapet til fjorårets påmeldte per nå på rundt 800 påmeldte.

– De fleste melder seg på den siste uka, det vet vi, og nå må vi gjøre det vi kan for å motivere folk til å melde seg på. Været betyr mye for mange, og så langt ser det mer stabilt ut værmessig framover. Det kan gjøre at vi får mange flere som vil gå Reistadløpet, sier Jørn Erik Berntsen.

Sikkerheten i høysetet

Han understreker at de som arrangører har god kontroll på både Reistadløpet og finaleløpet i Ski Classics dagen etter, Summit 2 Senja, fra Bardufoss til Finnsnes. Snø har de definitivt nok av, men løypene lover styrelederen skal være av prima vare, nærmest uansett hvordan været blir fremover.

– Dette er fjelløp, det kommer vi ikke utenom, men sikkerheten, den er i høysetet uansett vær, forsikrer Jørn Erik Berntsen.

Han sier at mange av de tilreisende løperne i de ulike profflagene allerede ankommer Indre Troms tirsdag og onsdag til uka. De har nå to distanser og til sammen 100 kilometer med skiløyper som de skal testgå før rennstartene neste lørdag og søndag.

Barnas kveld

Barnas Reistadsprint arrangeres som vanlig fredag kveld på Setermoen. Etter den er det klart for 100 meter Supersprint foran kommunehuset. Hvem som blir å delta der av toppløpere er fortsatt ikke avklart helt.

På Setermoen blir det som tidligere år også Ski Village med boder. Renndagen lørdag blir det fallskjermhopping på både Setermoen før start og på Rustahøgda rett før målgang, og på søndagen blir det hoppet i fallskjerm før start på Rustahøgda og på Finnsnesvannet i anledning målgang på finaleløpet.

Powered by Labrador CMS