DE BESTE: Anders Kruhaug fra Bjerkvik kan bare gratulere kompisen Gøran Helgesen med seieren når anvisninga for Tor-Erik Iversen viser at han ikke klarer å slå poengsummen til Gøran. Foto: Ivar Løvland
DE BESTE: Anders Kruhaug fra Bjerkvik kan bare gratulere kompisen Gøran Helgesen med seieren når anvisninga for Tor-Erik Iversen viser at han ikke klarer å slå poengsummen til Gøran. Foto: Ivar Løvland

Vel verdt 800 km i bil

OLSBORG: Gøran Helgesen fra Valnesfjord skytterlag viste alle konkurrentene ryggen med en feilfri superfinale under Solstevnet. Dermed ble hjemturen på 40 mil til Fauske adskillig lettere.

Publisert Sist oppdatert

– Det er langt å kjøre hit, men en seier gjør det vel verdt å ta turen hit, smiler 26-årige Gøran Helgesen.

Han er bosatt i Fauske og skyter for Valnesfjord skytterlag. Også i fjor tok han kjøreturen til Olsborg og Solstevnet, men da rakk han ikke opp i seierskampen. Søndag var han på skive 3 i superfinalen, og med bare tiere på finaleserien, som i Solstevnet blir skutt som et grunnlag med tre stående, tre knestående og fire liggende skudd, ble han en klar vinner av stevnet.

Ingen av konkurrentene som hadde bedre poengsum før finalen, klarte å svare på de 100 poengene fra Gøran, som brakte ham opp på totalsummen 343 poeng. På skive to fikk kompisen Anders Kruhaug fra Bjerkvik skytterlag 97 poeng og endte to poeng bak som toer med 341 poeng, mens fjorårsvinner Tor-Erik Iversen fra Melbo skytterlag sviktet litt i finalen og endte på 341 poeng etter et utgangspunkt på 245 poeng etter hovedskytinga.

– Det føles godt å vinne her og gjøre seg litt bemerket, smiler Gøran Helgesen.

Gode poengsummer

26-åringen har satset hardt som skytter de siste årene og har prestert både 350 poeng innendørs og 349 poeng utendørs de siste sesongene. Utendørspoengsummen har han sågar vært to ganger oppe på, og under norgescupstevnet i Målselv før LS i fjor var han langt fremme med 347 poeng. Han ble 5. klasseskytter i 2011 og vant den nordnorske kongetittelen på baneskyting i 2015 under NNM. Han hadde høye mål foran årets Landsskytterstevne i Målselv. Uten å nå opp i tetstriden der.

– Nei, i LS lyktes jeg ikke. Jeg fikk 243 poeng. Det var tøft å ligge på standplass med mye fokus og kameraer på meg, innrømmer han.

DE BESTE: Anders Kruhaug fra Bjerkvik kan bare gratulere kompisen Gøran Helgesen med seieren når anvisninga for Tor-Erik Iversen viser at han ikke klarer å slå poengsummen til Gøran.

Tar bort press

Og akkurat press er noe som Gøran har jobbet med å takle den siste tiden. Han har stilt vel høye krav til seg selv før standplass. Nå er fokuset på å gå inn og gjøre jobben som skal gjøres der. Uten å tenke på konsekvensene poengmessig.

– Det fungerer mye bedre for egen del, sier han.

Under Solstevnet ble de 245 poengene til fjorårsvinner Tor-Erik Iversen høyeste resultat i klasse 3–5. Kruhaug var poenget bak, mens Gøran Helgesen, Gro Bjerregaard fra Bardu og fire andre skyttere hadde 243 poeng etter hovedskytinga.

– Jeg hadde forventet mer i dag, men det er et prestisjestevne som gir litt press på deg. Jeg tror det var årsaken til at hovedskytinga ikke ga de helt store poengsummene, sier Gøran Helgesen.

Blir bare bedre

I Valnesfjord skytterlag er det ikke et altfor stort miljø. Gøran er en av 6-7 aktive skyttere, og han og faren som er V55-skytter, er de mest aktive. I helga kombinerte han Solstevnet med Råvanns-

treffen i Målselv og med besøk hos kompisen Anders Kruhaug i Bjerkvik. Der ble det både trening med gevær og fuglehund.

– Og på skytetreninga der knuste jeg ham, ler Anders Kruhaug.

Han er sikker på at Valnesfjord-skytteren vil bli bare bedre og bedre, og at han vil gjøre seg bemerket flere steder enn på Solstevnet i årene fremover.

– På gode dager er han allerede i norgescupen, og han kommer bare til å bli bedre som skytter, sier Anders Kruhaug.

Tørrtrening

Sammen skyter de begge finalen i Parabolflua cup til helga i Kvæfjord. På veien til å bli en god skytter, bedriver Gøran Helgesen mye tørrtrening. Det skyldes også mangel av bane å trene på til daglig. Utesesongen blir fort norgescupen det viktigste, mens årets LS kanskje går helt uten ham på standplass.

– Det er andre planer som gjør at jeg nok vil prioritere norgescupen høyere dette året, sier Valnesfjord-skytteren.

Rubbås vant

Han oppnådde 244 poeng og 343 under Råvanstreffen. Der var det hjemmeskytter Knut-Einar Rubbås som var best med sterke 347 poeng etter 100 poeng i finalerunden.

På Solstevnet ble det lokale klasseseire til Tobias Ferdinand Rubbås fra Øvre Målselv i rekruttklassen, Emma Eliassen fra Lakselvdal i eldre rekrutt, Tore Winje fra Målselv i V55 og Harald Gåre fra Storsteinnes i V73.

Under Råvannstreffen vant Tobias igjen rekruttklassen, mens Dina Lingrasmo fra Balsfjord var best i eldre rekrutt. Svein-Erik Rognli fra Øvre Målselv vant V65, mens Johannes Fagerheim fra Målselv vant V73.

Solstevnet samlet i overkant av 260 skyttere. Rekorden i deltakere er på 285.

Powered by Labrador CMS