TAKLINGER BAKFRA: Torsdag blir det ny batalje mellom Målselv og Foot 04 fra Balsfjord når fotballen igjen ruller i 6. divisjon. (Arkivfoto)
TAKLINGER BAKFRA: Torsdag blir det ny batalje mellom Målselv og Foot 04 fra Balsfjord når fotballen igjen ruller i 6. divisjon. (Arkivfoto)

Serieåpner på 10-årsdagen

FOTBALL: Foot 04 ble stiftet 1. mai 2004. På dagen ti år etter er de klar for sin tiende serieåpning.

Publisert Sist oppdatert

– Vi får håpe ikke det blir alt for ille for oss, sier president Øystein Deilet.

Han har hatt den ærefulle tittelen i klubbsystemet siden Foot 04 ble stiftet. Hvert eneste år siden sesongen 2005 har klubben hatt seniorlag i divisjonssystemet, selv om seriøsi­teten til laget ikke har vært all verden noen av sesongene. Kom­pis­gjengen har spilt sammen for å ha det artig, og poengtelling er ikke det som har vært prioritert øverst.

– Vi er stolt av å ha klart å ha et a-lag på banen ti år i strekk i Balsfjord. Det er ikke alle andre som har klart akkurat det, sier Deilet, og sparker gladelig både til storebror Nordkjosbotn IL, Laksvatn IL og Malangshalvøya ballklubb.

NIL var uten seniorlag et par sesonger på 2000-tallet, mens Laksvatn og MBK nå er uten.

Foran Foots tiende sesong i Troms-systemet er klubbens le­d­er glad for at det er dannet en egen serie for 7-erlagene. Det betyr at det i årets 6. divisjon bare er 11-erlag, og de slipper å veksle fra å spille kamper på stor bane og til det knapt halve.

– Vi har ikke trent noe i vinter, og hopper nærmest bare i det når vi møter Målselv i første kamp. Vi må bare spille oss i form utover, sier Øystein Deilet lurt.

Glad for at Laksvatns retrett fra divisjonssystemet har resul­tert i et par ekstra spillere til de helhvite i form av Hans Kristian Norheim og Kent-Hugo Nor­heim, samt at Kim André John­sen er kommet fra Ullsfjord.

Powered by Labrador CMS