KJØRING: Til helga er det igjen klart for bilcross i Bardu. Da kjøres Karin og Arne Steiens minneløp.
KJØRING: Til helga er det igjen klart for bilcross i Bardu. Da kjøres Karin og Arne Steiens minneløp.

Avslutter sesongen med minneløpene

BARDU: I morgen (lørdag) er det klart for Karin og Arne Steiens minneløp. Kjøringa i Bardu markerer avslutninga på årets sesong for bilcrosskjørerne.

Publisert Sist oppdatert

Det er påmeldt nesten 60 kjørere totalt til minneløpene på Steien i Bardu. Det er noen færre enn vanlig, men det er samtidig en tendens som har vært hele sesongen i Bilcross-Troms. Det har vært en liten nedgang i antall deltakere over alle løp, men Roger Jenssen i NMK Bardu håper det er bare en midlertidig tendens.

– Det har vært en liten «down» på alle billøp, så vi er fornøyd med rundt 60 kjørere til helgas konkurranser, sier Jenssen.

Han kan særlig glede seg over at arrangørklubben selv stiller manns- og kvinnesterke til start. NMK Bardu har rundt 30 av de påmeldte fra egen klubb. Særlig i seniorklassen har de mange med, der 17 av 33 kjørere er fra klubben med de rosa bilene. Klubben har ikke bare mange kjørere med. De har også gjort det svært bra sportslig denne sesongen, med fire løpsseire. Øystein Løkse, som i fjor vant sin første seier i minneløpene, har vunnet to kjøringer denne sesongen, mens Pål Åsvang og Børge Grimstad Hansen har hver sin seier i åpen klasse. Sistnevnte vant kjøringa som var i Bardu i sommer.

Karin og Arne Steiens minneløp har store vandrepokaler som det kjempes om. I herreklassen gikk den store pokalen ut til bardufossingen Stian Bjørnås for ikke så lenge siden. Derfor er det forholdsvis få napp som nå er i den nye pokalen. På kvinnesiden er det mer åpent, og Lena Marie Nerli, som har flyttet fra Bardu, tar denne helga turen hjem for å prøve å sikre seg pokalen til odel og eie.

– Hun har to napp i vandrepokalen som vinnes til odel og eie ved tre seire, sier Roger Jenssen.

Han varsler om at godværet i september, og varselet for helga, vil gjøre at det blir perfekte kjøre- og publikumsforhold på Bardu motorsportsenter.

– Det bør virkelig være noe å komme å se på for mange tilskuere, reklamerer Jenssen.

Det kjøres tre runder lørdag, og de to siste innledende rundene går søndag, før finalekjøringa starter. I motsetning til tidligere år har arrangørene ikke fått dispensasjon fra kirkefreden, slik at starten søndag går en time senere enn vanlig.

– Har dere vært for lite i kirka, siden årets dispensasjon ikke er innvilget?

– Det tør jeg ikke svare på, humrer Roger Jenssen.

Powered by Labrador CMS