RETT BAK: Fredrik Mack Rørvik (t.v.) og Marius Hol endte på 12. og 11. plass på NMs første øvelse. (Arkivfoto) Foto: Privat
RETT BAK: Fredrik Mack Rørvik (t.v.) og Marius Hol endte på 12. og 11. plass på NMs første øvelse. (Arkivfoto) Foto: Privat

Nesten topp-10 i NM

SKISKYTING: Marius Hol og Fredrik Mack Rørvik endte på 11. og 12. plass på normaldistansen under første dag av norgesmesterskapet i skiskyting. Begge pådro seg tre tilleggsminutter på skytinga.

Publisert Sist oppdatert

- Det var ikke en maks konkurranse. Jeg er bra fornøyd med skytinga, men skulle gjerne hatt mer å gå på med i sporet. Der var det litt småtungt, og jeg mangler det siste lille ekstra, sier Marius Hol.

- Egentlig gjør jeg en bra konkurranse, minus den første liggende skytinga. To minutter tillegg der ødelegger mye, men resten var bra. Både i sporet og på standplass, sier Fredrik Mack Rørvik.

Han er irritert på seg selv over at han ikke skrudde på vinden på den første liggende serien.

- Det er noe jeg må bli flinkere på, innrømmer han.

De to løperne fra Målselvs skiskyttere endte på en 11. og 12. plass i Sirdal i Agder, og det skilte 7 sekunder mellom dem med like mange tilleggsminutter. Marius Hol var 2.37 minutter bak norgesmesteren Eirik Bratli fra Fossum som pådro seg to bom på sine 20 skudd. Begge følte at de kunne og skulle vært litt lengre fram på resultatlista. Særlig med tanke på at nesten hele elitelaget i skiskyting var fraværende på onsdagens første øvelse i norgesmesterskapet. De hadde fått fri fra landslagsledelsen på grunn av at de sent kom tilbake fra Russland og verdenscupavslutninga der sist helg. Dermed var NM-startfeltet omtrent identisk med hva det normalt er på en sterk norgescupkonkurranse.

- Det er synd at de beste ikke er med, men de kommer nok til resten av mesterskapet. Det ser jeg fram til, for det er ikke så ofte en får sjansen til å konkurrere mot dem. Det setter en spiss på konkurransen om alle er med, sier Marius Hol.

- Jeg skjønner godt at de ikke stiller opp. De har hatt et tøft program i det siste med masse konkurranser og lange reiser, men jeg ser fram til å gå mot dem på sprinten, sier Fredrik Mack Rørvik.

Powered by Labrador CMS