Skiforholdene er fortsatt gode på Bardufoss tross mildvær denne uka:

TÆRER PÅ SNØEN: Erlend Kroken er glad over bra rekruttering til langrennsporten i Bardu IL, men håper vinteren returnerer litt til Bardu nå. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
TÆRER PÅ SNØEN: Erlend Kroken er glad over bra rekruttering til langrennsporten i Bardu IL, men håper vinteren returnerer litt til Bardu nå. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Neste helgs sesongåpning er trygg

MÅLSELV: Denne uka har mildvær preget Troms. Det truer ikke skiforholdene på Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

– Nei, vi har veldig fine forhold i våre løyper. Nærmest helt perfekte forhold. Det har vært mildvær og plussgrader på dagtid, men det har ikke tæret noe særlig på løypenettet vårt, sier Torgeir Eriksen ved Bardufoss skisenter.

Noen steder i Troms har det vært fønvind, litt regn og opptil 6-7 varmegrader på det meste denne uka, og det har tæret hardt på den hvite nedbøren som kom så rekordtidlig i slutten av oktober. Men på Bardufoss synes vinteren å ha vunnet «omkampen» med de vårlige temperaturene. I hvert fall der skiløyper er anlagt.

– Vi har ingen vansker med løypenettet vårt. På stadion har vi kunstsnø under deler av løypenettet vårt, så der er det i hvert fall ingen fare, men selv i den lange Sørhusløypa har vi nydelige forhold, sier Torgeir Eriksen.

I Balsfjord er det sine steder rimelig dårlig skiføre og heller vårlig langs fjorden nå.

Han mener det at de nesten har unngått nedbør, har vært viktig de siste dagene med milde temperaturer. Samtidig har det vært såpass kjølig om natta at det ikke har vært noe tining utenom på dagtid.

– Litt mindre snø har det nok blitt, men totalt sett har vi kjempeforhold. Serieåpninga neste helg står ikke i fare, sier Eriksen.

Det er skiskytterne som da er først ute med et kretsrenn på Bardufoss skisenter. Målselvs skiskyttere er arrangører for sesongens første renn.

– Akkurat nå er det kort og godt ideelle vintersportsforhold hos oss, sier Torgeir Eriksen.

Litt mindre i Bardu

I Bardu er det litt «tynnere» med skiforhold nå enn det var for ei og to uker siden. Erlend Kroken i skigruppa til Bardu IL sier det har vært litt høyere temperaturer der enn noen mil unna på Bardufoss, og at vind og litt nedbør helt klart har tæret på løypenettet på og rundt Storlømyra.

– Jeg har ikke vært på stadion i dag, onsdag, men jeg frykter det begynner å bli litt verre. Det skal nok ikke så veldig mye mer mildvær til før det blir «tråkket igjennom», og det blir vanskelig, sier Erlend Kroken.

Erlend Kroken er glad over bra rekruttering til langrennsporten i Bardu IL, men håper vinteren returnerer litt til Bardu nå.

Det var 40-50 cm nysnø i Bardu på det meste. Det gjorde at alle løypene ble kjørt opp under det tidlige snøfallet for en måned siden. Nå meldes det litt kjøligere temperaturer, men Erlend Kroken skulle gjerne sett at det kom litt fuktig snø nå som de kunne fått blandet inn i de allerede eksisterende snømassene i langrennsløypene deres.

– Vi tar gjerne 10-20 cm fuktig nysnø, hvis du kan hjelpe, sier Erlend Kroken med et smil.

Bardu IL står som arrangør av kretsrenn i langrenn i romjula.

Powered by Labrador CMS