TO FRA HVER: 13-åringene Solveig Lorentzen og Mari Nordmo Lundamo fra Målselv IL og 14-åringene Mari Otheile Boberg Alstad og Bettina Aarbogh fra Bardu var fire av mange utøvere fra de to klubbene som var samlet på Kanebogen stadion i Harstad sist helg. FOTO: Målselv IL friidrett
TO FRA HVER: 13-åringene Solveig Lorentzen og Mari Nordmo Lundamo fra Målselv IL og 14-åringene Mari Otheile Boberg Alstad og Bettina Aarbogh fra Bardu var fire av mange utøvere fra de to klubbene som var samlet på Kanebogen stadion i Harstad sist helg. FOTO: Målselv IL friidrett

Leverte solide resultater i Harstad

BARDU/MÅLSELV: Utøvere fra Bardu IL og Målselv IL preget resultatlistene under sist helgs Festspilleker i friidrett i Harstad.

Publisert Sist oppdatert

Festspillekene ble i år arrangert kun for utøvere under 20 år, og utøvere fra de to klubbene i Indre Troms preget så definitivt resultatlistene. Bardu IL og Målselv IL sine utøvere over 12 år kunne returnere hjem med rundt 30 plasseringer øverst på listene i sine respektive klasser. I tillegg til en drøss med plasseringer på trinn to og tre.

Pallplasser

I jenter 12 år ble det pallplasser til både Ingrid Eline Boberg Alstad fra Bardu og Liv Bjørnås fra Målselv. I samme årsklasse for gutter vant Julius Evensen fra Bardu kule og stav, og hentet hjem fire andreplasser. Tvillingene Sverre og Martin Norbakken Prestø sikret seg også sine pallplasser i denne årsklassen.

I 13-årsklassen vant Mari Nordmo Lundamo fra Målselv mange øvelser. Hun var aller best på 600 meter, lengde, 60 hekk, 200 hekk, kule og i høyde, i tillegg til andreplass på 200 meter. Klubbvenninna Solveig Lorentzen sikret seg pallplasser i seks av øvelsene.

11 førsteplasser

14-årsklassen for jenter er en sterk Bardu-klasse. Her dominerte jentene fra klubben veldig i Harstad. Firkløveren Bettina Aarbogh, Jonette Celia Evensen, Mari Othelie Boberg Alstad og Tora Heimdal vant det meste, og endte til slutt opp med 11 førsteplasser til sammen, pluss en mengde pallplasser i tillegg på øvelsene lørdag og søndag på Kanebogen stadion.

Denne gjengen representerte Målselv IL under Festspillekene i Harstad sist helg.

I gutter 14 år ble det seier til Vidar jr. Bjørnås fra Målselv på de tre øvelsene han var med på; 1500 meter, 800 meter og 1000 meter kappgang. I gutter 15 år ble det en 3. plass til Joakim Bergholt fra Bardu i kulestøt.

I 16-årsklassen for gutter viste Lars Hanstad Movinkel fra Bardu solid løpsform på både 1500 og 3000 meter. Han var alene i klassen på begge øvelser men fikk solide tider på begge distansene.

I en egen klasse

I jenter 16 år var ikke uventet Stine Storaa fra Målselv i en egen klasse på flere øvelser. Stine løp en knallsterk 100 meter på 13,07. Den ga 948 poeng på Tyrvingtabellen, der 1000 poeng er det meste som kan oppnås ut fra resultat i hver enkelt årsklasse. Stine vant også 200 meter, 400 meter, lengde og tresteg. I samme klasse løp Felina Ibro fra Bardu inn som nest best på både 400 og på 80 meter hekk.

Klubbene hadde også deltakere under 12 år med i Harstad.

Powered by Labrador CMS