Skyttermiljøet i sorg:

I SORG: Skyttermiljøet i Troms minnes Klaus-Arne Olsen fra Målselv etter at han i romjula måtte gi tapt etter lengre tids sykdom. Foto: Privat
I SORG: Skyttermiljøet i Troms minnes Klaus-Arne Olsen fra Målselv etter at han i romjula måtte gi tapt etter lengre tids sykdom. Foto: Privat

– Klaus-Arne vil bli dypt savnet av alle

Klaus-Arne Olsen sin hjertesak var skyttersporten. I romjula måtte 52-åringen gi tapt for sykdommen og gikk bort med sine nærmeste rundt seg.

Publisert Sist oppdatert

– Klaus-Arne var en stor humørspreder, han hjalp alle og han oppmuntret alle. Han hadde alltid en god kommentar på lur, og han vil bli dypt savnet av alle.

Det sier skytterkompis Roy Håkstad etter at Klaus-Arne Olsen i romjula måtte gi tapt for kreftsykdommen han har slitt med de siste par-tre årene.

Klaus-Arne Olsen har vært en markant skikkelse i Troms skyttersamlag i en årrekke.

– Vi har vært kompiser siden vi begynte å treffes midt på 1980-tallet. Med Klaus-Arne på plass var det humor og artighet. Han SÅ alle. Han var en likandes kar som hadde det lille ekstra, en som fremsnakket alle og som skapte stor stemning over alt, sier Håkstad som kommer fra Lakselvdal skytterlag.

Ville satse

Klaus-Arne Olsen var en habil skytter i en årrekke. Etter at han gjenopptok sporten som senior etter noen år borte fra idretten, satset han tungt på å nærme seg norgestoppen. Satsinga startet i forkant av Landsskytterstevnet i Øverbygd i 2016, og han var tidvis høyt oppe i poengsummene i flere stevner.

– Han var med som ungdomsskytter på Prosjekt Elite som startet i 1986, og han var med på å sette i gang et satsingsprosjekt før LS 2016, forteller Roy Håkstad.

Fire generasjoner

I 2020 fikk Olsen kreftdiagnosen. Han var tidvis mye syk, men skyttersporten og vennskapene der holdt han likevel så høyt som han kunne når han maktet det. I 2020 hadde Nye Troms en reportasje om familien der fire generasjoner deltok på samme stevne. Da skjøt Klaus-Arne «side om side» med sønnen Daniel Elvebø, barnebarnet Eline og sin far Terje Olsen.

– Skyting har alltid vært en typisk familiesport, og jeg fikk min interesse for skyting fra pappa, sa Klaus-Arne i den reportasjen.

Resultatene til Klaus Arne Olsen var ofte sterke. Som her etter en seier i Lakselvdal i 2019.

Han var også med på Landsskytterstevne i Bodø sist sommer, der barnebarnet Eline gledet bestefaren stort med sine prestasjoner.

Hjertesak

– Skyttermiljøet var Klaus-Arne sin hjertesak, det var sporten han levde og åndet for, sier Inger Merethe Koht, som i romjula mistet ektemannen sin.

Hun roser det gode miljøet i både Målselv skytterlag og hele Troms-miljøet. Et miljø som nå har mistet en stor humørspreder.

– Skytesporten betydde enormt mye for Klaus-Arne, sier Inger Merete Koht.

Blir et stort tomrom

Aller nærmest Klaus-Arne, bortsett fra familien, sto skytterkompis Tony Rubbås-Jacobsen. Han sier det blir et stort tomrom etter bestevennen:

Skyttervenner hyller Klaus-Arne Olsen for å være rask til å gi oppmuntrende ord og gratulasjoner. Som her under SM på Bardufoss høsten 2021 der Frode Hanssen (t.v.) akkurat har fått anvist en poengsum som gjorde ham til samlagsmester.

– Det er et stort tap for skyttersporten. Klaus-Arne tok seg av alle, han brydde seg om alle og han hjalp alle – uansett hvor de kom ifra. Og han lagde mye artighet med sine mange sprell rundt om. Minnene er heldigvis veldig mange og gode, sier Tony Rubbås-Jacobsen.

Da han kom inn i skyttersporten for 9–10 år siden, var Klaus-Arne en av dem han så mest opp til. Han ville bli like god, og etter hvert ble det en vennskapelig «kamp» om å være best. – Vi var vel litt «skjorta og ræva», og dro på stevner og fisketurer sammen, sier Tony Rubbås-Jacobsen.

Fotball viktig

Både han og Klaus-Arne er store Liverpool-supportere. Det vistes under høstens samlagsmesterskap der Manchester United-supporter Roy Håkstad under sin stangskyting ble «utsatt» for et sprell av Klaus-Arne Olsen. Han holdt en Liverpool-paraply over en intetanende Håkstad og sørget for at seansen ble avbildet.

Klaus-Arne Olsen var kjent for sine mange "sprell", som her under høstens samlagsmesterskap der han holder en Liverpool-paraply over en intetanende konkurrent med et helt annet engelsk favorittlag.

– Slik var Klaus-Arne, han var bare helt herlig og blir aldri glemt, sier Roy Håkstad og smiler.

– En «innertier»

Leder i Balsfjord skytterlag, Stig Anders Jernberg Larsen, betegner Klaus-Arne Olsen som en god støttespiller på treningssamlingene som ble kjørt, og som en sosialt samlende person.

– Vi har mistet en «innertier». Klaus-Arne var alltid den første til å komme og gratulere ved god skyting. Et forbilde som alltid fikk fram smilet, med en god historie eller kommentar på lur. Minnene er bare gode etter Klaus-Arne, og han blir savnet, sier Stig Anders Jernberg Larsen.

"Hel ved"

I Målselv skytterlag ble bortgangen til Olsen mottatt med stor sorg.

– Vi har mistet en av våre mest ivrige og dedikerte skyttere, og en god skytterkamerat, sier leder Øyvind Løkstad.

Han forteller at Klaus-Arne Olsen var en av de som bidro sterkest til et godt lagsmiljø, og i likhet med alle andre trekker Løkstad fram skytterkompisens alltid gode humør.

– Klaus-Arne bidro ofte til å skape mer aktivitet i sporten, ved å ta initiativ til treninger og konkurranser. Klaus-Arne var en god lagspiller, og han gledet seg oppriktig over andre lagkamerater sine prestasjoner. Han delte også gjerne av sine egne kunnskaper. Uttrykket «hel ved» blir helt riktig å bruke i denne sammenhengen, sier Øyvind Løkstad.

Dyktig skytter

Sportslig sett var Klaus-Arne Olsen i mange år helt i toppen i Troms. Han dro hjem flere titler både individuelt og i lagskyting for Målselv skytterlag.

– Han var en du alltid måtte regne med til å kjempe om de øverste plasseringene. Selv den siste tiden, etter at sykdommen begynte å prege ham, kunne han vise til imponerende resultater. Skyttermiljøet i Målselv og i Troms er nå i sorg over å ha mistet en solid skyttervenn. Han vil bli savnet som det positive innslaget han var, og for alt han bidro til på det sportslige planet, sier leder i Målselv skytterlag, Øyvind Løkstad.

Klaus-Arne Olsen bisettes kommende tirsdag fra Målselv kirke.

Powered by Labrador CMS