FIRE NYE ÅR: Kent-Are Antonsen forlenget fredag sin avtale med Tromsø IL med fire nye år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FIRE NYE ÅR: Kent-Are Antonsen forlenget fredag sin avtale med Tromsø IL med fire nye år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Kent-Are signerte for fire nye år med Tromsø IL

BALSFJORD/TROMSØ: Telefonen for Jürgen Klopp kom aldri. Derfor signerte Kent-Are Antonsen ny kontrakt med Tromsø idrettslag.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL

– Nei, han ringte aldri, så da var det bare å signere en forlengelse med TIL, humrer Kent-Are Antonsen, som er lidenskapelig Liverpool-supporter.

Dermed blir spill for de helrøde fortsatt bare en fjern drøm for ham.

Snart 25 år gammel hadde Kent-Are ett år igjen av inneværende kontrakt da Tromsø IL rykket ned til OBOS-ligaen sist sesong. Tross interesse utenfra fra flere klubber, kom det aldri noen konkrete tilbud på banen. TIL nektet andre klubber å snakke med Antonsen, og samtidig ga klubben klar beskjed om at de ønsket balsfjordingen med videre på Alfheim.

Ett nytt kontraktsforslag kom på banen, og fredag morgen satte visekapteinen signaturen på papiret som gjør ham til TIL-spiller de neste fire årene.

– Det er godt å ha ting avklart. Jeg er godt fornøyd med den nye avtalen, og jeg hadde heller ikke lyst å forlate klubben etter nedrykket. Jeg vil spille klubben opp igjen, og det er også fint for meg at klubben viser så godt at de vil ha meg med videre, sier Kent-Are.

Et liv etter fotballen

Han sier at partene ikke sto veldig langt fra hverandre da klubbens første tilbud kom på bordet for noen dager siden. Det var bare detaljer som gjorde at partene måtte snakke litt sammen før de ble enige. Antonsen vil naturlig nok ikke si noe om det økonomiske innholdet i avtalen, men bekrefter at den økonomiske biten automatisk blir bedre hvis klubben spiller seg opp til Eliteserien igjen.

– TIL legger også til rette for meg når fotballkarrieren en dag er over, og det er viktig for meg. De gjør det mulig for meg å være fotballspiller på heltid og samtidig gjøre noe ved siden av. Om det skal være jus-studie eller trenerutdannelse. Det var en viktig faktor for meg når jeg sa ja til den nye avtalen, sier Kent-Are Antonsen.

Hard evaluering

Han var blant flere spillere som krevde ei tøff evaluering etter nedrykket sist sesong. Den mener han ble så bra som han hadde håpet på.

– Det er vel den eneste som har vært siden jeg kom til klubben, og jeg er fornøyd med jobben som er gjort. Og om vi vinner OBOS eller ei, håper jeg det blir ei ny evaluering etter den sesongen også, sier han.

Kent-Are mener den var ærlig og tøff for alle parter:

– Det ble ikke bare kastet roser og gode ord i den evalueringa, sier Kent-Are.

Blir mer offensiv

Ett resultat for hans del etter evalueringa er at han mest sannsynlig skal spille lengre frem på bane neste sesong. Balsfjordingen har alltid hevdet at han er midtbanespiller, og det ønsket skal han få innfridd fremover. Han har også byttet til draktnummer 8 foran neste sesong.

– Det nummeret valgte jeg selv, sier han.

Flere spillere har gått ut portene på Alfheim etter nedrykket, mens antallet nye inn ikke har vært på langt nær i nærheten. Likevel føler han at gløden og revansjelysten i spillergruppa nå er stor.

– Jeg synes de første treningene ser bra ut. Ikke de store endringene i fotballbiten enda, men litt småting er endret til det bedre, sier Kent-Are Antonsen.

Tungt

At sentrale spillere har forlatt klubben, har naturlig nok vært tungt, rent medmenneskelig. Den siste ut var Morten Gamst Pedersen som denne uka fikk beskjed om at han ikke ville få noe nytt kontraktsforslag fra klubben.

– Det er jo fine folk og kompiser som forsvinner, og det er klart vi påvirkes av det. Noen har man mer å gjøre med enn andre, men det er klubben som tar disse avgjørelsene, og da må vi bare akseptere dem, sier Kent-Are Antonsen.

Fornøyd med å ha egen fotballfremtid avklart for de neste fire årene.

Powered by Labrador CMS