NY DUELL: I Lahti gikk Erik Valnes (t.v.) i heat med svenske Oskar Svensson (t.h.). Tirsdag satte samme svensken en stopper for BOIF-løperens verdenscupsprint i Drammen. Foto: Markku Ulander Lehtikuva NTB Scanpix
NY DUELL: I Lahti gikk Erik Valnes (t.v.) i heat med svenske Oskar Svensson (t.h.). Tirsdag satte samme svensken en stopper for BOIF-løperens verdenscupsprint i Drammen. Foto: Markku Ulander Lehtikuva NTB Scanpix

- Kan ta med en kaktus til Sverige

MÅLSELV/DRAMMEN: Erik Valnes gikk greit videre fra prologen og vant sin kvartfinale i Drammen. I semifinalen ble han felt av en svenske i verdenscupsprinten.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg tar ikke med blomster til Sverige når jeg nå skal konkurrerer i Falun. I så fall må det bli en kaktus til Oskar Svensson, sier Erik Valnes.

22-åringen fra Bardufoss OIF var 13. best i prologen tirsdag i sentrumsgatene i Drammen. På den klassiske sprinten gikk Erik Valnes meget sterkt i den fjerde kvartfinalen, og vant denne etter en strålende avslutning.

I den andre semifinalen, der Valnes gikk blant annet mot svenske Oskar Svensson, ble det et lureløp i første del av bysprinten i Drammen tirsdag. Før det hele «eksploderte» fra siste sving og mot oppløpet på Bragernes torg.

I en tett dyst klarte svenske Svensson, som da var i sporet til venstre for Valnes, å sette sin høyre stav i bindingen på Valnes sin høyre ski. Med resultat at Valnes gikk rett «på snørra» og mistet skia. Mens de andre fem fosset mot mål, og Svensson til overmål klarte å ta seg til finalen, lå BOIF-løperen fortvilet og forbannet igjen i snøen.

- Hvordan han klarer å gjøre det, er for meg helt utrolig. At han også kommer til finalen, gjør det ikke bedre, sier en oppgitt Erik Valnes.

Han følte seg sterk også i semifinalen, og tror det hadde vært gode finalemuligheter i den klassiske bysprinten om ikke svensken regelrett hadde felt ham i starten av det lange oppløpet i Drammen.

- Men slike ting som dette skjer før eller siden med alle, og nå skjedde det med meg, sier BOIF-løperen.

Han ser i ettertid at han kanskje skulle kommet seg bedre ut av den siste vanskelige svingen, slik at han hadde vært i tet av feltet inn mot oppløpet.

- Jeg ville ikke svi av for mye for tidlig i spurten, og planen var å vente på åpninga, slik som jeg fikk den i kvartfinalen, sier Erik Valnes.

Onsdag satte Valnes og de andre sprinterne kursen for Sverige. Som sagt blir det ikke en blomsterkvast med til «søta bror», men Valnes håper han kan kjempe seg minst til en ny semifinale under fristilssprinten i Falun lørdag.

- Det blir en helt annen type sprintløype enn den i Drammen, og det passer meg bra. Nå blir det mer bakker, svinger og kjøring. Semifinale blir første målet. Da kan alt skje, sier Erik Valnes.

Han innrømmer at han nå begynner å kjenne kjøret etter en lang sesong som ble innledet i starten på november.

- Formen er fortsatt bra, men den er nok ikke så bra som den var tidligere i vinter, sier Erik Valnes.

Verdensmester Johannes Høsflot Klæbo vant bysprinten i Drammen foran Eirik Brandsdal og franske Richard Jouwe.

I kvinneklassen klarte Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb å ta seg til finalen. Der endte Tromsø-jenta sist. Maiken Caspersen Falla vant foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Powered by Labrador CMS