STARTSKUDDET GÅR: Konkurranserennet under Strupendilten besto av 13 skiløpere. Foto: Øyvind Ludvigsen
STARTSKUDDET GÅR: Konkurranserennet under Strupendilten besto av 13 skiløpere. Foto: Øyvind Ludvigsen

Ikke bare sola som skinte under Strupendilten:

Deilig vær og fantastiske skiforhold lokket ut både konkurranseinstinktene og trimmerne til årets Strupendilten på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

Strupendilten ble lørdag arrangert for 44 gang. Med Familiedilten og Minidilten i tillegg, ble det en god blanding mellom høy intensitet og kos i skiløypa under godværet på Storsteinnes.

– Godt vær, salg i kafeen og fine løyper i dag. Folk er fornøyd i dag, sier lederen i skigruppa til STIL, Inger-Helen Hemmingsen.

Nedgang

FORNØYDE FOLK: Det var mye fornøyde ansikt å se ved Moan Idrettspark på Storsteinnes. Strupendilten har hatt gradvis nedgang i antall deltakere, men årets tall ser bedre ut enn fjorårets, forteller lederen i skigruppa til STIL, Inger-Helen Hemmingsen.

Både løypemannskap og lederen i skigruppa snakker varmt om deltakelsen for flere år siden. Det har vært arrangementer med godt over 200 deltakere i rennet. Dette tallet har dessverre redusert seg over årene.

– Det har gått gradvis nedover egentlig. Så er det kanskje noe med at det kolliderer med andre renn også, sier Hemmingsen.

Men godværet ser ut til å føre til oppgang siden fjorårets antall.

– Det er lite i konkurranseklassen, mens det er litt mer i trimklassen. Det hørtes ut som til sammen at det er mer enn i fjor. Da var det veldig lite løpere, så totalt sett med de som går trim så er det litt mer folk i år, og det er jo bra, sier hun og smiler.

Mor på to og fire bein

INGETING Å KLAGE PÅ: Britt Aina Staff hadde ingenting å klage på da hun krysset målstreken før sønnen Valdemar Staff. Med hundemor og valp med på tur i finværet, var humøret på topp.

Britt Aina Staff har med seg sønnen Valdemar og hundene deres. Selv om de går under trimklassen er det ikke mangel på konkurranseinstinkt. Siste centimeterne før de når målstreken, ropes det "Ho mor vant!"

– Det er klart vi må ha litt konkurranse på å være først. Gammelkjerringa slår han, selv om han har mer dragkraft enn ho, Sier Britt Aina ertende og ler.

Staff-duoen har med seg hundene som også er mor og valp. Med seierssmak i munnen og skyfri himmel er det mye som skal til for å snu om på humøret ved mållinja.

– Det var forrykende fine løyper i dag. Det var veldig digg å gå, ingenting å klage på. Til og med fikk jeg gutten med meg på tur, sier hun fornøyd.

En aktiv dag for mor og barn på både to og fire bein oppsummerer hun.

– De drar ikke så veldig mye så vi må gå litt vi også. Vi er svette vi og, men det er veldig fint at vi kan ha med oss hundene hit, det er et pluss, sier hun og ser på hundene som ruller rundt i snøen.

Generalprøven

GENERALPRØVE: Tone Lise Pedersen fra Tromsø Skiklubb gledet seg til å teste formen i godværet på Storsteinnes. – De viser seg fra sin beste side i dag. Lite vind, og sol og varmt. Litt tidlig påskestemning, sier en smilende Pedersen.

Tone Lise Pedersen fra Tromsø Skiklubb har tatt seg turen for å teste ut formen før neste helgs skirenn.

– I dag skal det konkurreres. Formen skal testes før avslutningen til Norgescupen neste helg. Dette er et bra renn å teste formen på, så det blir en fin generalprøve, sier hun.

I TETEN: Et par kilometer ut i den 25 km lange løypa, kommer Vetle Skildheim (i føringen), Maximilian Bie (i midten) og Marius Guldberg (til venstre) susende i fronten. Favorittene hadde skaffet seg en solid luke mellom resten.

– Jeg er litt spent på hvordan kroppen er. Det har vært en lang sesong og jeg har vært litt småsyk i forkant av dette. Så det blir spennende å se, fortsetter hun.

Totalt 13 skiløpere sto klar da de siste sekundene til årets konkurranseløp teltes ned. Tone Lise som eneste kvinne. Hun var klar i talen på at hun skulle bidra til konkurranse for deltakerne.

Powered by Labrador CMS