GULL IGJEN: Susann Bjørnsen satte ny norsk rekord og vant et nytt NM-gull under første dag av kortbane-NM i Bergen torsdag. Foto: Ivar Løvland
GULL IGJEN: Susann Bjørnsen satte ny norsk rekord og vant et nytt NM-gull under første dag av kortbane-NM i Bergen torsdag. Foto: Ivar Løvland

Gull og ny suveren norsk rekord

SVØMMING: Susann Bjørnsen fra Setermoen svømmeklubb hadde små problemer med å vinne gull på første distanse under kortbane-NM i svømming. På spesialøvelsen 50 meter fri utklasset hun konkurrentene i finalen og satte ny suveren norsk rekord.

Publisert Sist oppdatert

Med tiden 24,40 senket hun sin egen norske rekord på distansen med ikke mindre enn to tideler. Det er mye på sprintdistansen 50 meter fri.

- Jeg er kjempefornøyd. Dette er nok mitt klart beste fridistanse i et norsk mesterskap noen gang, sier Susann Bjørnsen.

Seieren tidlig torsdag kveld var hennes 13. i et norgesmesterskap siden hun ble senior i 2011. Totalt har Susann Bjørnsen nå 37 medaljer i NM-sammenheng som senior i både kort- og langbanebasseng. 13 av dem er gull, mens 17 er sølv og 7 er av bronsevalør.

I forsøket torsdag formiddag i ADO Arena i Bergen svømte 23-åringen fra Setermoen på 24,67, bare 0,07 sekunder bak sin egen bestenotering som hun satte under kortbane-VM i Canada like før jul. Hun var klart best i forsøket med over halvsekundet ned til nest beste jente.

I finalen tidlig torsdag kveld var Susann igjen overlegen, og vant gullet etter en sprint på sterke 24,40. Monika Johannessen vant sølv med 24,87, mens søsteren Cecilie tok bronse på 25,05. Begge de to representerer Bergens SC.

- Det var helt fantastisk å få til dette løpet. Det var nok et maksløp for meg nå, og det er nesten litt surrealistisk etter vanskene jeg hadde før NM med skader. Utrolig godt å da lykkes slik, sier Susann Bjørnsen.

Med senior-gull nummer 13 i sitt eie etter første dag av NM 2017.

Powered by Labrador CMS