NY TRENER: Rutinerte Leif Arne Stensland kommer tilbake som trener for Storsteinnes IL. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
NY TRENER: Rutinerte Leif Arne Stensland kommer tilbake som trener for Storsteinnes IL. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Gammel kjenning overtar som Storsteinnes-trener

BALSFJORD: Etter noen år borte fra manesjen ble lukta av «sagmugg» for sterk for Leif Arne Stensland. Nå overtar 54-åringen som trener for moderklubben Storsteinnes IL.

Publisert Sist oppdatert

Med seg som hjelpetrener får Leif Arne Stensland adskillig yngre Johan Bergli Moen. Den elegante midtbanespilleren må legge bort den aktive fotballen på grunn av vonde knær, og han blir nå assistent på sidelinja for rutinerte Stensland.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi får Leif som ny trener. Vi har jobbet litt med ham, og endelig ble det klart, sier lederen av fotballgruppa i Storsteinnes IL, Erik Pedersen.

Stensland var ett av flere lokale navn som de har vurdert og hatt på blokka, og Pedersen mener de har fått rett mann til «jobben».

– Vi ville ha ei sterk personlighet, og det har vi fått, smiler Pedersen.

Ungt og spennende

Sjøl sier Leif Arne Stensland at han overtar et svært ungt og spennende mannskap. Det er grunnen til at han lot seg overtale til å bli trener for klubben der han er en av dem med aller flest kamper spilt. Det er noen år siden Stensland sist var en del av trenerteamet til klubben.

– Jeg skal tilføre denne gjengen vinnerinstinkt! Sier veteranen ubeskjedent og i kjent stil.

Rutinerte Leif Arne Stensland kommer tilbake som trener for Storsteinnes IL.

– Jeg bestemmer

Han sverger til 4-4-2 som system, og det kommer han ikke til å vike fra, selv om STIL i årets opprykkssesong spilte 4-3-3.

– Det er jeg som blir å bestemme, og da blir det slik. Det er ikke noe å diskutere, fortsetter Stensland.

Jørgen for pappa

Han ønsker seg spillere som ønsker å trene og bli bedre, og det tror han mange av årets STIL-spillere er klare for. Samtidig er sønnen Jørgen nærmest klar for spill under pappa etter flere sesonger i blått og hvitt litt lengre inne i fjorden.

– Jørgen er klar for oss, selv om det ikke er alle formaliteter som er på plass. Det kan også bli noen nye til. Jeg skal ta noen telefoner, men det er i hovedsak de som spilte laget opp, som skal danne laget neste sesong også, sier Leif Arne Stensland.

Berge plassen

Han mener det å berge plassen i 5. divisjon er ei grei målsetting i første året etter opprykket fra 6. divisjon der Terje Lundhaug var trener. Lundhaug ønsket ikke å fortsette på grunn av tidsklemma.

– Resten over det å berge plassen får være bonus for oss første året, smiler STILs nye hovedtrener.

Powered by Labrador CMS