HOBBYSKYTTER: Jan Viktor Berntsen fra Målselv skytterlag har de siste årene skutt på hobbybasis. Foto: Malin Cerense Straumsnes
HOBBYSKYTTER: Jan Viktor Berntsen fra Målselv skytterlag har de siste årene skutt på hobbybasis. Foto: Malin Cerense Straumsnes

En gang skytter, alltid skytter

BARDUFOSS: Skyting er som sykling; har man først lært det så glemmer man det aldri.

Publisert Sist oppdatert

Bare spør Jan Viktor Berntsen fra Målselv skytterlag. Han skjøt aktivt i 1980-årene, men la geværet på hylla da han ble småbarnsfar. Etter 15 års pause begynte ungene å skyte, og da fant Berntsen fram geværet igjen.

– Det som er fint med skytesporten, er at du glemmer aldri og du kan skyte på ditt nivå, sier Berntsen.

Da ungene slutta, ble det litt mindre skyting på Berntsen også. Men han la aldri fra seg geværet igjen, og innimellom drar han på stevner for å pleie hobbyen sin. Frostrøyken er det tredje stevnet han deltar på i denne innendørssesongen, og han gjorde det godt i klasse 2. 343 poeng endte han med etter 35 skudd, og han måtte kun se seg slått av Anne Vedøy Nordmo fra samme klubb som skjøt 347 poeng.

– Jeg er godt fornøyd. Kneskytinga er ei utfordring bestandig, og i siste omgangen er det snart å få slurvskudd, sier Berntsen.

Han synes det er bra at Målselv og Falken samarbeider, og skulle selv til Falken for å skyte etter å ha vært på Bardufoss. Kanskje blir han med på baneskytinga i juni, men feltskyting holder han seg unna. Nå ser han fram til Solstevnet i februar, som han synes er et fint stevne med mange folk. Berntsen er glad for at han fant fram geværet igjen en dag for 13 år sia.

– Det er en flott hobby, og folk i alle aldre kan skyte. Jeg liker at man kan skyte på sitt nivå, sier Berntsen.

Powered by Labrador CMS