TAKK FOR INNSATSEN: Fredrik Bye (t.v.) takkes av Frank Einar Solberg etter at NIL slo Stakkevollan i siste kamp. Nå forsvinner Bye fra NIL og hjem til Trondheim. Foto: Ivar Løvland

Bye, Bye, Fredrik

NORDKJOSBOTN: Fredrik Bye skåret kampens siste mål da NIL slo Stakkevollan. Nå mister Nordkjosbotn sin toppskårer.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg tar med med veldig mange gode minner fra de tre årene her oppe, og jeg har hatt en fantastisk sesong med gutta her i Nordkjosbotn, sier Fredrik Bye.

Den trønderske spissen setter rett før jul kursen hjem til sine hjemtrakter, og dermed mister Nordkjosbotn sin toppskårer.

- Han blir ikke lett å erstatte, sier spillende trener Frank Einar Solberg.

Mot Stakkevollan kronet NIL en eventyrlig høstsesong med å vinne 4-1, uten at de overbeviste spillemessig. Men det holdt til å vinne sesongens siste kamp, og det ga laget 38 poeng totalt i årets serie, og en sterk 5. plass på tabellen i 4. divisjon.

Høstsesongen til NIL har vært meget bra, og siden ferien har laget tatt 25 poeng. Der er bare Skarp og Tromsø 3 som har vært bedre.

Fredrik Bye hadde ved kampstart to måls forsprang på Frank Einar Solberg i kampen om å bli toppskårer for klubben. De to målene ble utlignet tidlig i andre omgang da Solberg satte 2-0 og 3-0 på frekt vis med sin skarpe venstrefot, etter at Simon Øverås sendte NIL i føringa tidlig i første omgang. Stakkevollen reduserte midtveis i andre omgang, men seieren til NIL var ikke direkte truet. Kampen om toppskårertittelen ble avgjort i det 89. minutt, da Fredrik Bye og Markus Karlsen Skogheim broderte seg igjennom, og Bye fikk æren av å sette kampens siste skåring alene med gjestenes keeper.

- Vei fortjent. Vi spilte for at han skulle få ett mål i sin siste kamp, gliser Frank Einar Solberg.

- Det var veldig deilig å få den helt på tampen. Den varmet, smiler Fredrik Bye, som fikk æren av å bære kapteinsbindet i sin siste kamp for klubben.

Han skåret totalt 14 mål for klubben denne sesongen. Frank Einar Solberg stoppet på 13.

Tap for BOIF

Bardufoss OIF avsluttet sesongen som seriemester i 5. divisjon, men de gikk på høstsesongens eneste tap da Nordreisa var best i sesongavslutinga i storhallen. Gjestene fra nordfylket vant 4-2, men BOIF spiller uansett i 4. divisjon sammen med Nordkjosbotn neste sesong. BOIF skåret smått utrolige 101 mål i årets sesong. Hans Jørgen Dahl fikk æren av å skåre mål nummer 100 for klubben i år. Han skåret begge BOIFs mål i denne kampen.