LOKAL VINNER: Lederen av Lakselvdal skytterlag, Børre Pedersen, ble årets vikingmester under Nord-Norges største vinterfeltstevne i helga. Foto: Roy Håkstad
LOKAL VINNER: Lederen av Lakselvdal skytterlag, Børre Pedersen, ble årets vikingmester under Nord-Norges største vinterfeltstevne i helga. Foto: Roy Håkstad

Børre ble årets vikingmester

LAKSELVDALEN: I år er det 30 år sia Vikingsmellen fikk sitt navn. Da passer det bra at lederen av arrangørklubben skjøt 30 treff.

Publisert Sist oppdatert

Fredag og lørdag var det tid for den tradisjonelle Vikingsmellen i Lakselvdalen. Skyttere fra Trøndelag i sør til Tana i nord gjorde et forsøk på å sikre seg seier, men måtte se seg slått av en lokal skytter i år. Av 198 skyttere var det kun lederen av Lakselvdal skytterlag, Børre Pedersen, som hadde 30 treff på grovfelten. 11 av disse var innertreff. Like bak var Gunnar Helgesen fra Øvre Målselv skytterlag med 29 treff og ti innertreff. Både Sondre Grønvoll fra Målselv skytterlag og fjorårets vinner, Jostein-Rubbås Risvik fra Øvre Målselv skytterlag, hadde 29 treff og ni innertreff.

– Det var et lite pluss i margen å vinne. Det viktigste var å få til et godt stevne, sier årets vikingmester.

Pedersen har prestert bra på skytebanen de siste to årene, og forholdene lå til rette for å få til ei god skyting lørdag morgen.

– Været var stabilt med litt grå forhold. Det var ikke noen vanskelige forhold, bortsett fra kanskje litt på knestående, sier Pedersen.

Rett under rekord

Som vinner av Vikingsmellen fikk han fire nye vinterdekk. Det er nettopp dekkene som er opphavet til navnet Vikingsmellen, og det har nå rukket å bli 30 år sia første vinner fikk vinterdekk i premie. Pedersen synes ikke det er ei stor utfordring å være både arrangør og deltager.

– Vi bruker mye tid på stevnet i forkant. Når vi i arrangørlaget skyter lørdag morgen, da er alt klart. Da er jeg bare skytter, sier han.

Han viser til at de har gode folk både ute på feltene og inne i administrasjonen som har kontroll på skyttere, skytetider og nye påmeldinger. I år hadde 220 skyttere meldt seg på i forkant av arrangementet, og det kunne se ut til å at fjorårets rekord med 202 skyttere skulle slås. Men ikke alle påmeldte kunne komme, og det endelige deltakertallet havna rett under rekorden.

– Det var så nært, det hadde vært morsomt med 203. Men 198 er helt fint, vi er fornøyd med deltakerantallet. Så får vi se til neste år, sier Pedersen.

Vurderer NNM

Han synes det har vært ei morsom helg til tross for labert værforhold, og setter pris på alle som har bidratt til at Nord-Norges største feltstevne ble vellykka. Det skal mye arbeid til i forkant av et slikt arrangement, og Pedersen og de andre i skytterlaget har lagt bak seg mange timer i planlegginga. Lørdag var det 43 mennesker i sving i alt fra kafédrift til standplass, og alt gjøres på dugnad. Pedersen setter også pris på at de får låne grunn til grovfelten, og at de får brøyta parkeringsplassen til de mange bilene. Ikke minst setter han pris på lokale bedrifter som sørger for et godt premiebord.

– Vi har et godt samarbeid med bedrifter og har et verdifullt premiebord med premier til en verdi av rundt 60 000 kroner, sier Pedersen.

Han er ikke i tvil om at nøye planlegging fører til god gjennomføring av arrangementet, som igjen fører til god deltakelse. Nå håper han på enda bedre deltakelse til neste år.

– Troms står for tur for NNM i vinterfelt. Da vurderer vi å bli én av søkerne. Da regner jeg med vi får 300 deltakere, sier Pedersen.

Det vil føre til enda mer planlegging, men det tror skytterlederen skal gå helt fint. Uansett om de får NNM eller ikke, så er Pedersen trygg på at det blir et godt mesterskap.

– Troms har gode arrangører på vinterfelt. Folk stoler på at vi lager gode vinterfelt, og lagene tar oss veldig seriøst, sier han.

Gode lokale skyttere

Det er heller ingen tvil om at det er mange gode, lokale skyttere. I klasse 3 var Bendik Steinhaug fra Storsteinnes skytterlag best med 28 treff, i klasse 4 var det Sondre Grønvoll fra Målselv skytterlag som ble best med 29 treff og i klasse 5 var det Børre Pedersen som endte på topp med sine 30 treff. I klassen eldre junior finner vi Trygve Andreas Aasland fra Øvre Målselv skytterlag på topp med 19 treff, og i klasse 2 var det lagkameraten Gunnar Helgesen som var best med 29 treff. I eldre rekrutt er det en skytter man skal holde øye med i de kommende årene. Njård Wilhelm Håkstad fra Lakselvdal skytterlag hadde 30 treff og 17 innertreff på finfelten. I klasse V65 var det tett mellom Roald Søfting fra Ramsund skytterlag med sine 30/24 og Odd Bjørnar Johansen fra Bjørnen og Vestre Målselv skytterlag som traff 30/23.

Powered by Labrador CMS