STARTKLAR: Roger Jenssen og mange andre kjørere i NMK Bardu er klare til start når klubben er vertskap for sesongens tredje lokale bilcross-stevne. (Arkivfoto)
STARTKLAR: Roger Jenssen og mange andre kjørere i NMK Bardu er klare til start når klubben er vertskap for sesongens tredje lokale bilcross-stevne. (Arkivfoto)

Fart og spenning på fire hjul

BILCROSS: Bardu motorsportstadion ved Steien er arenaen det kjøres på i sesongens tredje stevne i bilcross. Der lover arrangørene mye fartsfylt kjøring.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir garantert artig, sier Roger Jenssen i sportskomiteen til NMK Bardu.

Etter at sesongåpninga lokalt ble kjørt på Evenes, og det sist helg var kjøring i Dyrøy, er turen nå kommet til Bardu. Tirsdag var bare 30 bilførere påmeldt, men i løpet av uka håper arrangørene at det skal strømme på med deltakere. I hvert fall slik at de blir 50 kjørere totalt.

– Noen har klart å planlegge et bryllup akkurat denne helga, og det må jo kunne sies å være dårlig planlegging. Andre styrer med hus og garasje, men vi håper å nå 50 kjørere. Da er vi fornøyd, sier Roger Jenssen.

I år blir det på grunn av banearbeid større fart på langsida foran publikum, og derfor tror han spenninga kommer til å bli desto større på helgas kjøring. Der tror han fort også at flere lokale kjørere kan finne på å blande seg inn i tetstriden, både i dame som herreklassen.

– Sist helg hadde vi mange sterke plasseringer på Dyrøy, så jeg tror flere kan blande seg inn i tetstriden med våre rosa biler, smiler Roger Jenssen.

Blant annet kjørte Børge Grimstad Hansen seg til en 4. plass i A-finalen etter å ha startet finalekjøringa i D-finalen. Øystein Løkse endte på 3. plass på Evenes for to uker siden, mens Ingrid Engmo Bjørnsen kom på 3. plass i kvinneklassen på Dyrøy.

Kjøringa på motorsportstadion ved Steien teller også med i den nye nordnorske cupen som har fått navnet Mesterskap Nord. Her teller tre av seks løp, og finalen kjøres i Tromsø i starten av september. Formålet med cupen er å heve nivået på bilsporten i landsdelen.

Den aller største bilcrosshelga har NMK Bardu helga etter finalen i den nordnorske cupen. Da kjøres Karin og Arne Steiens minneløp. Da ventes det opp mot 100 førere til banen.

Powered by Labrador CMS