KAKEFEIRING: Erik Valnes flankert av mamma Olaug Iren Fossbakk og pappa Eivind Valnes etter VM-gullet i U21 i 2018. Foto: Ivar Løvland
KAKEFEIRING: Erik Valnes flankert av mamma Olaug Iren Fossbakk og pappa Eivind Valnes etter VM-gullet i U21 i 2018. Foto: Ivar Løvland

– Begynte selvfølgelig å grine da Erik vant

MÅLSELV/SØRREISA: Da Erik Valnes fosset fra Johannes Høsflot Klæbo og resten av verdenseliten og tok sin aller første individuelle verdenscuposeier, kom tårene hos mamma Olaug Iren.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg begynte selvfølgelig å grine, smiler Olaug Iren Fossbakk etter sønnens skiprestasjon i finske Ruka i dag.

Da Erik Valnes kjempet til seg sin aller første individuelle seier i verdenscupen fulgte mamma og pappa Eivind Valnes med fra stua hjemme i Sørreisa. Triumfen til Erik Valnes er den første til en Troms-løper i verdenscupen siden Jan Lindvall vant ei 5-mil i Russland i 1983.

– Jeg hadde antakelig like høy puls som Erik i det han gikk over målstreken. Jeg var helt utslitt, smiler Olaug Iren Fossbakk.

Sammen med Eivind fikk de en opplevelse av de helt store da sønnen satte hele verdenseliten i sprint på plass, inkludert en Johannes Høsflot Klæbo som ikke hadde tapt en sprint på to år. Erik Valnes var rett og slett overlegen på oppløpet og spurtet ned Høsflot Klæbo etter alle kunstens regler. De to var best gjennom hele fredagen i Ruka, fra prologen og gjennom begge heat og finalen.

– Eivind følte seg faktisk ganske sikker på at Erik ville vinne finalen, for han syntes han hadde sett så sterk ut hele dagen, sier Olaug Iren Fossbakk.

Både hun og Eivind er fra Målselv, men familien bor i Sørreisa. Moren til verdenscuplederen sier sønnen har vært målbevisst og seriøs i treningsarbeidet i alle år. Den første store nasjonale prestasjonen hadde han som 15-åring da han endte på andreplass i hovedlandsrennet.

– Erik begynte tidlig å gå på ski, og god koordinasjon hadde han ganske tidlig, sier mamma Olau Iren Fossbakk.

Om det ikke er kakefeiring i huset, blir det litt ekstra kos denne fredagskvelden.

– Litt feiring må vi få til, smiler Olaug Iren Fossbakk.

Powered by Labrador CMS