KLARE: 5. klassingene Frode Hanssen (t.v.) fra Målselv skytterlag og Børre Pedersen (t.h.) fra arrangørklubben Lakselvdal er blant duellantene når NNM midtre krets arrangeres til helga. Arkivfoto: Ivar Løvland
KLARE: 5. klassingene Frode Hanssen (t.v.) fra Målselv skytterlag og Børre Pedersen (t.h.) fra arrangørklubben Lakselvdal er blant duellantene når NNM midtre krets arrangeres til helga. Arkivfoto: Ivar Løvland

155 skyttere til NNM innendørs i Lakselvdal

BALSFJORD: For første gang skal NNM innendørs skytes på høsten. 155 skyttere er påmeldt til helgas mesterskap som arrangeres av Lakselvdal skytterlag.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Norsk mesterskap i skyting innendørs er delt opp i tre kretser, og det er skyttere tilknyttet den midtre kretsen som samles i Balsfjord til helga. Der skal 155 skyttere fra Lofoten, Vesterålen og Narvik i sør og til Alteidet i nord møtes for å kåre de ulike klassevinnerne.

– I et normalår hadde vi tatt høyde for kanskje så mange som 220 deltakere, men etter det vi har vært gjennom det siste halvannet året, må vi vel si oss sånn passe fornøyd med 155 påmeldte skyttere, sier Roy Håkstad i Lakselvdal skytterlag.

De arrangerer mesterskapet som normalt avvikles i februar/mars. Det er første gang siden denne type mesterskap ble innført for fire-fem år siden at det skytes på høsten.

– Det har nok litt å si for påmeldinga det. Flere har ikke kommet skikkelig i gang med innendørssesongen enda, sier Roy Håkstad.

Han innrømmer likevel at det er litt tynt med deltakere i de yngste rekruttklassene.

– Der skulle vi gjerne hatt flere deltakere med, sier Håkstad.

NNM i midtre krets innendørs henger høyere i status enn samlagsmesterskapet, men lavere enn et utendørs-NNM som samler alle skyttere fra hele landsdelen. Likevel er statusen stigende, og det tror Håkstad kommer av at det stadig blir flere stevner og flere skyttere som setter pris på å skyte innendørs i vinterhalvåret.

– Stevnetilbudet er stadig økende, og nå er NNM det første av flere stevner som kommer på kort tid fremover, sier Håkstad.

To uker etter NNM kommer et samlagsmesterskap i regi av Gisund skytterlag, før det tetter til med stevner frem mot nyttår.

Under helgas NNM skytes det fortløpende finaler for alle lag. Mesterskapet starter fredag kveld med fire lag i aksjon. Lørdag er den store dagen med skyting fra formiddag til sen ettermiddag, før mesterskapets siste fem lag inntar skytterhuset søndag formiddag.

Lakselvdal skytterlag har rundt 20 personer i sving for å få avviklet mesterskapet i sitt moderne skytterhus tett ved grensen til Tromsø kommune.

– Det er ganske mye lettere å arrangere stevner innendørs enn utendørs, og vi gleder oss til å kunne arrangere et NNM på anlegget vårt, sier Roy Håkstad.

Powered by Labrador CMS