ØNSKER Å SELGE: Målselv-ordfører Helene Rognli tror Platåveien 32 i Finnsund på Bardufoss kan bli lykketomta for en husbygger. Det er den eneste tomta som ikke er solgt etter at boligfeltet ble etablert for 31 år siden. Foto: Morten Kasbergsen
ØNSKER Å SELGE: Målselv-ordfører Helene Rognli tror Platåveien 32 i Finnsund på Bardufoss kan bli lykketomta for en husbygger. Det er den eneste tomta som ikke er solgt etter at boligfeltet ble etablert for 31 år siden. Foto: Morten Kasbergsen

Snart tomt i Finnsund

BARDUFOSS: Finnsund boligfelt er nesten fullt. 31 år etter at feltet ble etablert, er det bare ei tomt som ikke er solgt.

Publisert Sist oppdatert

Boligfeltet ble overlevert fra Målselv Maskin & Transport AS til Målselv kommune i juli 1983. Feltet hadde da 52 tomter, ifølge en artikkel som sto på trykk i Nye Troms 12. juli det året. En god del av tomtene var på det tidspunktet allerede solgt. Mange av de første som bygget seg hus i Finnsund, var lærere på Bardufoss videregående skole.

I dag er det kun Platåveien 32 som ikke er bebygd i feltet. Det håper Målselv-ordfører Helene Rognli skal endre seg . Det er kommunen som eier tomta. Ordføreren tror årsaken til at den ennå ikke er solgt, er at det ligger en trafostasjon i utkanten av tomta.

– Tomta har ligget litt stemoderlig der i noen år. Det er synd, for det er ei romslig tomt. Samtidig vet jeg at mange reagerer på at det ligger en trafostasjon helt i utkanten. Men det er ikke til hinder for å bygge i Platåveien 32, sier Rognli.

Kan senke prisen

Tomteprisen er 119 kroner per kvadratmeter, mens tomta er på over ett mål. Målselv-ordføreren legger ikke skjul på prisen er litt i høyeste laget for denne tomta. Ifølge henne kan kommunen og en potensiell kjøper ha en dialog om prisen.

– Nå skal jeg ikke ødelegge forhandlingsmulighetene til kommunen, men jeg er overbevist om at en kjøper kan forhandle seg fram til en bedre pris enn 119 kroner per kvadratmeter.

Helene Rognli åpner også for at den delen av tomta hvor trafostasjonen ligger, kan fradeles slik at den ikke er en del av Platåveien 32. Det gjør selvfølgelig tomta mindre, men ordføreren mener at den fortsatt er stor nok til å romme et hus.

– 31 år er lang tid for ei sånn tomt å stå ubebygd, men jeg tror dette kan være lykketomta for noen, mener hun.

Ikke tomtemangel

Ifølge Helene Rognli er tilgangen på boligtomter i Målselv er rimelig bra. Den er spesielt god i Bardufoss-området, hvor Krokbekken Panorama skal utvides. Målselv Maskin & Transport AS opparbeidet 58 tomter i det første byggetrinnet. I byggetrinn to skal de opparbeide ytterligere 35–40 tomter i Krokbekken Panorama. I tillegg er det en del private tomter til salgs i Heggelia, for å nevne noen.

– Det er behov for flere tomter i Olsborg-området, blant annet i Takelvlia. Der ser man nå på mulighetene for en utvidelse av boligfeltet, sier Målselv-ordføreren.

Hun jobber også med å få noen til å bygge utleieboliger i kommunen. Slike boliger er det stor etterspørsel etter. Senest i forrige uke hadde Rognli møte med et firma for å høre hva de kan tenke seg å bidra med på utleiemarkedet.

– Jeg håper noen starter bygging av utleieboliger om ikke så altfor lenge, avslutter Rognli.

Powered by Labrador CMS