LAV TERSKEL, HØYT NIVÅ: Bardu har en imponerende evne til å gi rom for multimusikkutøvelse og sjangerblanding. Kun få dager før programmet fra da KORK besøkte bygda kommer på skjermen, viste Bardu musikkforening seg ikke dårlige med å spille «Nothing else matters» sammen med deler av Kvilepuls pluss Lars G. Steien på vokal. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
LAV TERSKEL, HØYT NIVÅ: Bardu har en imponerende evne til å gi rom for multimusikkutøvelse og sjangerblanding. Kun få dager før programmet fra da KORK besøkte bygda kommer på skjermen, viste Bardu musikkforening seg ikke dårlige med å spille «Nothing else matters» sammen med deler av Kvilepuls pluss Lars G. Steien på vokal. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Årets kulturprisutdeling

BARDU: På vegne av NMK Bardu mottar Tommy Bertheussen årets kulturpris fra ordfører i Bardu, Arne Nysted.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro ble det en flott og variert høstkonsert i Bardu søndag. Og atter en gang er det bare å ta av seg hatten for den måten Bardu evner å ivareta sine musikalske talenter på.

I Bardu er det slett ikke uvanlig å se musikere som legger fra seg ett instrument og plukker opp et annet, og terskelen synes lav mellom kor, orkester, band og korps. Dette gjør det enkelt for utøverne å prøve seg i ulike sjangre og i forskjellige konstellasjoner, noe som kom spesielt tydelig til uttrykk da unge rockere og Bardu musikkforening kom sammen mot slutten av konserten og framførte «Nothing else matters» av Metallica.

Arrangør og leder for Bardu musikkråd, Liv Kroken, var strålende fornøyd med frammøtet på Setertun søndag kveld.

– Vi har delt ut 132 programbilletter, og det er faktisk ny rekord, fortalte hun.

Årets musikalske program bar dessverre preg av at både Bardu Barokk og Bardu korforening, som begge tradisjonelt sett har vært faste innslag ved høstkonserten, meldte forfall. Det ble derfor framført mindre korsang enn det som i utgangspunktet var programfestet. Heldigvis bidro sangerne fra Korslaget Midt-Troms med to feiende flotte numre som de har øvd inn til den store finalen som finner sted i Narvik om kort tid. Ettersom Freidig mannskor var det eneste andre deltakende koret på Setertun, bidro de freske damene fra korslaget til å utjevne kjønnsforskjellen betraktelig.

Anton Heggås sørget for å knytte forestillingen sammen fra scenen, og herrene Tom Hansen og Tom Meyer sto for utmerket lys og lyd.

Kvilepuls fikk opp tempen

Rockebandet Kvilepuls vil vi utvilsomt se og høre mer til i framtida, med Morgan Trøen Moen på slagverk, Ane Nyhus på piano, Hanna Heggås på bass, Tor Helge Simonsen på gitar og Emilie Midttun Dalen på vokal og gitar. Søndag framførte de to egenskrevne sanger, «Crossroads», som de har spilt tidligere, men også en helt fersk låt, «Home», som er skrevet så sent som i forrige uke. De fikk vist flere sider ved å velge to numre som var ganske ulike i uttrykk, og vokalisten Emilie imponerte virkelig med sin sterke, rene og klokkeklare stemme.

Setermoen skolekorps har tradisjon for å åpne høstkonserten, og så også i år, med blant andre to unge gutter på skarptromme som fikk vist seg litt ekstra fram under afrikansk-inspirerte «Tu Ungane». Kulturskolens strykeorkester under ledelse av Gro Bjerregaard spilte først «Optimisten» av Egil Storbekken, der hun selv og Lea Haaksvold var fløytesolister. Deretter «Conserto Grosso nr. 1» av A. Corelli.

Freidig mannskor hadde lagt rockeprofilen på hylla og framførte tre svært nasjonalromantiske sanger, «Min dejligste tanke» av Grieg og Lofthus, «Naar Fjordene blaaner» av Paulsen, og den vakre og stillferdige «Norges Fjelde» av Kjerulf og Wergeland. Bardu Musikkforening avsluttet det hele med «Florentiner March» av J. Fucik.

Verdig vinner

Tradisjonelt sett handler høstkonserten også om å gi en påskjønnelse til en aktør som har betydd mye for lokalmiljøet, og denne gangen gikk Bardu kommunes kulturpris til Norsk motorklubb (NMK) avdeling Bardu. Gjennom 30 årene har klubben bygget opp et anerkjent og velfungerende motorsportmiljø for alle aldersgrupper, og gjennom klubben tilbys spesielt ungdom et godt og sikkert miljø hvor de kan prøve ut høy fart i trygge omgivelser,

– NMK Bardu jobber målrettet for å tilrettelegge aktiviteter for barn og unge. De ønsker at aktiviteten skal være forebyggende og med stort fokus på miljø og sikkerhet. Gjennom sine arrangement er de også gode ambassadører for Bardu kommune, leser ordfører Arne Nysted fra kommunens begrunnelse, før han overrekker en sjekk på 10 000 kroner og bildekunst av Alvin Jensvold til Tommy Bertheussen, leder for NMK Bardu.

– Å få denne prisen betyr veldig mye og kom egentlig svært overraskende på oss. Da klubben ble stiftet, fikk vi høre at vi kun var en gjeng med tullinger som raste rundt i rosa biler. Nå 30 år senere er vi fortsatt tullinger som kjører rundt i rosa biler, men vi er så mye mer enn det, og det vitner denne prisen om, sier en stolt kulturprisvinner.

Selv om motorsporten fortsatt er den mest sentrale biten, arrangerer klubben blant annet fylkesleker og sosiale sammenkomster for psykisk utviklingshemmede og ellers rusfrie ungsomsarrangementer, stiller med vakthold og legger til rette for mange aktiviteter med positivt tilsnitt.

Powered by Labrador CMS