Snart skal områdereguleringa for Andslimoen diskuteres igjen:

ØNSKER IKKE DETALJHANDEL: Arild Braathen fra Målselv Arbeiderparti ønsker ikke å åpne for detaljhandel på Andslimoen, og viser til at fylkeskommunen mest sannsynlig ville sagt nei til en slik dispensasjon. Her fra et møte i plan- og næringsutvalget i mai. Foto: Malin Cerense Straumsnes
ØNSKER IKKE DETALJHANDEL: Arild Braathen fra Målselv Arbeiderparti ønsker ikke å åpne for detaljhandel på Andslimoen, og viser til at fylkeskommunen mest sannsynlig ville sagt nei til en slik dispensasjon. Her fra et møte i plan- og næringsutvalget i mai. Foto: Malin Cerense Straumsnes

– Vi kan ikke imøtekomme alle

MÅLSELV: I slutten av august skal områdereguleringa av Andslimoen på ny diskuteres i plan- og næringsutvalget. Arild Braathen (Ap) mener de ikke kan åpne for detaljhandel i området.

Publisert Sist oppdatert

Reguleringsplanen for Andslimoen har vært oppe til diskusjon i plan- og næringsutvalget flere ganger de siste årene. Dette året har flere aktører på Andslimoen meldt inn sitt ønske om å omregulere sin eiendom til blant annet detaljhandel. Én av disse aktørene er Lians caravan, som vil ha sitt nåværende anlegg omregulert slik at de kan få det solgt og etablert seg på andre sida av veien.

En avgjørelse rundt planen har vært utsatt flere ganger med den hensikt å se hvilke løsninger som er best for Andslimoen og hva som er innenfor lovverket. I et leserinnlegg redegjør Arild Braathen i Målselv Arbeiderparti for partiets ståsted i saken. Han forklarer at i programmet de gikk til valg på i 2015 står det klart og tydelig at de vil videreutvikle Bardufoss sentrum som møteplass og videreutvikle Andslimoen for industri og plasskrevende handel.

– Når jeg som politiker har stått med valgprogrammet i handa og gått god for det som står der, så kan jeg ikke i en prosess tre år senere endre på det når forutsetningene ikke har endra seg nevneverdig, sier Braathen.

– Kan ikke imøtekomme alle

Han understreker at han har respekt for Lians og de andre næringsaktørene i området som har skapt arbeidsplasser og stått på for å gi gode tilbud til sine kunder. Braathen forklarer at dette er mye av grunnen til at de har ønsket å utsette reguleringsplanen, slik at de kan diskutere muligheter på medlemsmøter og styremøter.

– Jeg skjønner godt at de som driver med business har et ønske om å tjene mest mulig penger, men de som har det ønsket må også skjønne at vi som politikere ikke alltid kan imøtekomme absolutt alle, sier han.

I mai var siste gang planen var oppe til diskusjon i plan- og næringsutvalget, og det ble da avgjort at de skulle ta den med til Troms fylkeskommunes regionale planforum i juni. Deres svar var at å endre Lians-anlegget til detaljhandel vil være i strid med regional plan for handel.

– Hvis flertallet i plan- og næringsutvalget og eventuelt Målselv kommunestyre skulle si at vi ønsker å endre på planene, så vil sannsynligvis fylkesmannen etter alle solemerker si nei til den dispensasjonen. Det er realiteten, sier Braathen.

Se til Bardu

Braathen viser til at det industriområdet som er på Andslimoen ikke er større enn det bør være, og at det er vedtatt at Andselv skal være handelssentrum i Målselv. Prosjektet «Stedsutvikling Bardufoss» har en tidshorisont på ti år.

– Det betyr ikke at det skal være slik for evig, men i alle fall bør man la det man har vedtatt få lov til å leve så lenge at man ser resultater av det, sier Braathen.

Han viser til Bardu, hvor Rema 1000 nå skal etablere seg i sentrum blant annet for å være nærmere soldater og de uten bil. Braathen ser at dette er i tråd med det Norconsult konkluderte med da de presenterte prosjektet «Stedsutvikling Bardufoss.» Troms fylkeskommune har sagt at de ved neste gjennomgang og rullering av regional plan vil vurdere å se på definisjonen av plasskrevende handel og detaljhandel, noe Braathen tror kan åpne for flere muligheter for næringsaktører på Andslimoen.

– Man kan håpe på at definisjonen av plasskrevende handel endres, slik at for eksempel møbelbutikker og hvitevarehandel går under det begrepet, sier Braathen.

Powered by Labrador CMS