UNN følger opp ansatte etter mulig svakhet ved åndedrettsutstyr

TROMSØ/MÅLSELV: Søndag kveld sendte UNN ut ei pressemelding om feilen, og de understreker at det er liten grunn til å tro det har skjedd smittespredning.

Publisert Sist oppdatert

Det er ved UNN Tromsø de har avdekket feilen knyttet til masker av typen P3.

20. mars fikk Univeritetssykehuset tilgang på en forsendelse av åndedrettsvern i form av disse maskene, som det var noen svakheter med.

De ble satt til side i påvente av å skulle mota produktbeskrivelsen. Beklageligvis er 800 av maskene ved en feil likevel levert ut i UNN Tromsø, hovedsakelig til en isolatpost ved intensivmedisinsk avdeling, framgår det av pressemeldinga.

UNN skriver at så langt indikerer foreløpige tester av disse maskene at de ikke har like høy filtreringsgrad som ordinære masker av denne typen skal ha, og nærmere undersøkelser først vil være klar tirsdag 7. april.

– Det er liten grunn til å tro at det har skjedd smittespredning, men vi er nå spesielt opptatt av å følge opp ansatte som har brukt P3-masker i forbindelse ved håndtering av pasienter med Covid-19, sier administrerende direktør i UNN, Anita Schumacher, og det legges til at det ikke er noen grunn til å tro at pasienter er berørt av hendelsen.

Powered by Labrador CMS