Skole og utdanning:

LEDER: Avdelingsleder for Helse, ski og idrett ved Nord-Troms videregående skole i Nordreisa, Nils Trygve Johansen. Foto: Privat
LEDER: Avdelingsleder for Helse, ski og idrett ved Nord-Troms videregående skole i Nordreisa, Nils Trygve Johansen. Foto: Privat

Tror den tidligere eleven tar VM-gull i neste uke

MÅLSELV/NORDREISA: Torsdag til uka står Erik Valnes på startstreken under VM i Oberstdorf. Hans gamle avdelingsleder på skilinja i Nordreisa tror resultatet blir VM-gull.

Publisert Sist oppdatert

– Erik tar gull på sprinten. Han kommer til ei løype i Tyskland som er nærmest «skreddersydd» for ham, og selv om den også passer Klæbo, tror jeg Erik kommer til å vinne. Ja, det blir gull!

Det sier avdelingsleder for Helse, ski og idrett ved Nord-Troms videregående skole i Nordreisa, Nils Trygve Johansen. På skilinja, der Erik Valnes fra Bardufoss OIF var elev i fire år, er det ei fin fjær i hatten at en tidligere elev nå skal kjempe om noe av det aller største en langrennsløper kan vinne.

– Det er klart at det er artig at vi får en tidligere elev som blir så god. Nå var Erik noe helt spesielt og en kar som visste hva han ville og hadde flinke folk rundt seg, men uansett er det stas for oss at han har vært elev ved skolen. Han fikk en del veiledning i løpet av årene her også, smiler Johansen.

Han «nyter» det hver gang skolen nevnes i sammenheng med prestasjonene til Valnes eller langløper Andreas Nygaard, som også har gått på skilinja.

– Det er selvfølgelig fin gratisreklame for oss som vi setter stor pris på, sier avdelingslederen fornøyd.

På skilinja har de dette skoleåret 40 elever, fordelt på 31 langrennsløpere og 9 skiskyttere. Neste skoleår synes det som om de blir fire-fem flere elever, og det gleder avdelingslederen.

– Vi tilbyr også yrkesfagutdanning for dem som går på skilinja ved skolen vår, sier Johansen.

Landslinja deres har i vinter vært plaget med lite snø fram til i slutten av januar. Med konkrete planer for snøproduksjonsanlegg og ei tre kilometer lang rulleskiløype kan forholdene om bare ett eller to år ligge enda bedre til rette for dem som vil satse på langrenn eller skiskyting.

– Da vil vi kunne tilby de aller beste forholdene for å satse på disse to idrettene, sier Nils Trygve Johansen.

Powered by Labrador CMS