SIKTET: Elleve personer er så langt siktet i Mack-saken i Nordkjosbotn.
SIKTET: Elleve personer er så langt siktet i Mack-saken i Nordkjosbotn.

Trapper opp etterforskninga

BALSFJORD: Elleve personer er så langt siktet i Mack-saken i Nordkjosbotn. Denne uka trappes etterforskninga opp ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

Det er fortsatt elleve personer som er siktet i underslagssaken ved Mack sitt bryggeri i Nordkjosbotn. To av dem har vært ansatt ved fabrikken, og to av de elleve er siktet for grovt underslag. De øvrige ni er siktet for heleri. Fire av de siktede er bosatt i Balsfjord kommune.

Denne uka trappes etterforskninga opp ytterligere. Fra nå av skal 5-6 etterforskere være på saken. Politioverbetjent Katrine Grimnes sier det er mye materiale som skal gjennomgås, blant annet digitale spor og tekniske data som skal analyseres.

– Vi kan ikke utelukke at det blir flere siktelser, men akkurat nå har vi ikke flere «på vent», sier Grimnes.

Mack-saken ble kjent rett før påske, da det ble klart at det har vært et stort underslag av øl fra fabrikken i Balsfjord. Ifølge Mack kan det være snakk om underslag av øl til en verdi av mange millioner kroner som er forsvunnet ut fra varelageret deres utenom de korrekte leveranseveiene. Så langt er det ikke gjort de store fysiske funn i etterforskninga, men det overrasker heller ikke politioverbetjenten:

– Dette er en vare som konsumeres, så overraskende er det ikke. Vi må forholde oss til det vi finner, sier Grimnes.

Hun sier folk har vært flinkt til å melde fra om tips i denne saken, og at politiet fortsatt er mottakelig om noen har interessante ting eller observasjoner å komme med.

Tidligere har hun sagt at det var et håp om at etterforskninga kunne være ferdig til ferien. Det tror hun nå ikke blir tilfelle.

– Nei, vi blir nok ikke ferdige med saken til ferien. Vi har fortsatt mye jobb som skal gjøres med materialet er samlet inn, sier politioverbetjent Katrine Grimnes.

Powered by Labrador CMS