Øltyveriet fra Mack:

FIRE FRA BALSFJORD: Fire av de som er siktet i øltyverisaken knyttet til Mack-fabrikken i Nordkjosbotn er hjemmehørende i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
FIRE FRA BALSFJORD: Fire av de som er siktet i øltyverisaken knyttet til Mack-fabrikken i Nordkjosbotn er hjemmehørende i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

To balsfjordinger siktet for grovt underslag

BALSFJORD: To menn er siktet for grovt økonomisk underslag og sju menn er siktet for heleri. Begge de underslagssiktede er fra Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

I alt er fire av de siktede hjemmehørende i Balsfjord, mens de fem andre er hjemmehørende i henholdsvis Sørreisa, Storfjord, Dyrøy, Senja og Tromsø.

– Jeg kan bekrefte at begge de to som er siktet for grovt underslag er hjemmehørende i Balsfjord og at én av disse er ansatt ved Mack-fabrikken, sier politioverbetjent Katrine Grimnes.

Dissens

Status i etterforskninga er nå at politiet har foretatt ransakelser og sikret elektroniske spor, og de er nå i gang med å gjennomgå materialet som er samlet inn. Grimnes ønsker ikke å kommentere om hvorvidt det har dukket opp noe vesentlig i denne gjennomgangen de seneste dagene, men sier at det er et møysommelig arbeid å gjennomgå og sette sammen det som er samlet inn. Politiet har blant annet fått tilgang til overvåkningsbilder fra Macks industriområde i Nordkjosbotn, og disse er nå innbefattet i det materialet som blir gjennomgått av politiet.

– Men det er fortsatt ingen av de siktede som erkjenner befatning med det kvantumet det har vært snakk om fra Macks side, så man kan trygt si at det er dissens mellom det Mack hevder og det de siktede har forklart, sier Grimnes.

Under ransakingene er det gjort beslag av mindre kvanta øl, men det er ikke snakk og mengder som er i nærheten av det Mack mener er blitt stjålet

Flere millioner

Mack-direktør Roger Karlsen har tidligere uttalt at tyveriene kan ha foregått over år, og at det samlet sett kan være stjålet øl for et tosifret antall millioner fra fabrikken. Første helga i april skal det ha blitt fraktet ut øl for flere hundre tusen fra fabrikken, og i kjølvannet av dette ble én ansatt pågrepet og det ble iverksatt ransaking på ulike steder. Fortsatt gjenstår mye etterforskning før politiet kan ta ut eventuelle påtaler, og i forrige uke uttalte politioverbetjent Grimnes at hun håper at politiet kan ha etterforsket seg fram til en påtalemessig avgjørelse i løpet av våren.

Dette er de siktede i Mack-saken:

  • Mann (55) fra Balsfjord
  • Mann (28) fra Balsfjord
  • Mann (38) fra Balsfjord
  • Mann (49) fra Balsfjord
  • Mann (27) fra Sørreisa
  • Mann (42) fra Storfjord
  • Mann (31) fra Dyrøy
  • Mann (36) fra Senja
  • Mann (42) fra Tromsø

Powered by Labrador CMS