SVINN: Veronika Norheim og resten av gjengen på Rema på Storsteinnes har hatt et større fokus på å bestille inn de varene som de tror folk kommer til å kjøpe. Det har lønnet seg. (Arkivfoto: Leif Arne Stensland).
SVINN: Veronika Norheim og resten av gjengen på Rema på Storsteinnes har hatt et større fokus på å bestille inn de varene som de tror folk kommer til å kjøpe. Det har lønnet seg. (Arkivfoto: Leif Arne Stensland).

Tenkte «svinn» og doblet overskuddet

BALSFJORD: Fra 2012 til 2013 har Rema 1000 på Storsteinnes greid å doble overskuddet sitt.

Publisert Sist oppdatert

Og butikksjef Veronika Nor-heim kunne knapt vært mer fornøyd med tallene som er å finne i regnskapet.

- Er du gal? Jeg er selvfølgelig kjempefornøyd, utbryter hun når Nye Troms spør hva hun tenker om regnskapet.

Fokus på svinn

At overskuddet har økt fra litt over 600.000 i 2012 til over 1,3 millioner kroner i 2013, tror butikksjef Norheim for en stor del kommer av at de ansatte har hatt et stort fokus på svinn og kostnader i 2013.

– Det er jo noe som vi har hatt fokus på hele tids, men kanskje spesielt i 2013. Når vi driver på med varebestilling for eksempel, så tenker vi enda mer enn før på å bestille de riktige varene på de riktige tidspunktene.

Hun nevner for eksempel at de bestiller mer grillmat når de ser at det er meldt godt vær, mens de bestiller mindre grillmat om det ikke er sol i sikte på langtidsvarselet.

– Det er selvfølgelig mange forskjellige ting som spiller inn på hvordan regnskapet blir, men jeg tror at dette er hovedgrunnen til at regnskapet er så bra for 2013, sier Norheim.

Rema 1000 på Storsteinnes har de siste fire årene før 2013 hatt en egenkapital på mellom 700- og 800.000 kroner. I 2013 bikket de for første gang en million i egenkapital.

– Det trygger jo butikken og arbeidsplassene at vi har litt mer i egenkapital. Jo bedre det går med butikken, jo tryggere er alle arbeidsplassene, sier Norheim, og forteller at det med heltids- og deltidsstillinger er 14 ansatte på Rema på Storsteinnes.

Tidligere i år ble det gjort ei ombygging av hele butikken, og det gjøres stadig investeringer for at butikken skal være best mulig.

– Når vi har mer i egenkapital, så trenger vi jo ikke låne for å gjøre disse investeringene, og det er veldig positivt, sier Norheim.

Powered by Labrador CMS