«Bardubenken» på fylkestinget med felles front:

FELLES FRONT: Benjamin Furuly (H), Mari Siljebråten (Ap) og Rikke Håkstad (Sp) tar nå et tverrpolitisk initiativ for at Altevannsveien skal bli prioritert i en søknad fra Troms og Finnmark fylkeskommune på ekstraordinære midler utbedring av fylkesveinettet. Foto: PRIVAT
FELLES FRONT: Benjamin Furuly (H), Mari Siljebråten (Ap) og Rikke Håkstad (Sp) tar nå et tverrpolitisk initiativ for at Altevannsveien skal bli prioritert i en søknad fra Troms og Finnmark fylkeskommune på ekstraordinære midler utbedring av fylkesveinettet. Foto: PRIVAT

Tar tverrpolitisk initiativ for utbedring av Altevannsveien

BARDU: De er ikke enig i alle politiske spørsmål, Benjamin Furuly, Mari Siljebråten og Rikke Håkstad. Men én ting har de ingen problemer med å enes om, og nå tar de et tverrpolitisk initiativ for å endelig for gjort utbedringer på den nedslitte fylkesveien oppover i heimkommunen.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesvei 847, Altevannsveien, har gjennom mange år vært ei kilde til frustrasjon, sinne og ødelagte dekk hos mang en bardudøl og andre veifarende oppover Bardudalen. Standarden på denne veien har vært en gjenganger i spaltene i denne avisa, men hittil er det blitt gjort lite annet med veien enn å flytte litt på toppdekket med en veihøvel innimellom. Det ønsker imidlertid Bardus tre fylkestingsrepresentanter å få endret på, og derfor tar nå Benjamin Furuly (H), Mari Siljebråten (Ap) og Rikke Håkstad (Sp) et felles initiativ for å at veien skal bli prioritert i en fylkeskommunal søknad om ekstraordinære midler til oppgradering av fylkesveiene i Troms og Finnmark.

Verre og verre

I statsbudsjettet for 2021 er det satt av 400 millioner ekstrakroner til vedlikehold av fylkesveier, uten at det er krav om at veiene skal være særlig viktig for sjømatnæringa. Ordninga administreres av Statens vegvesen, og fylkeskommunens frist for å søke midler er 15. februar.

- Altevannsveien er en vei som blir mye brukt av både lokalbefolkningen og andre aktører, til tross for det har den blitt nedprioritert i mange år. Det blir bare verre og verre, og nå er det på høy tid at det gjøres et løft her. Ikke bare er veien viktig for lokale innbyggere, men det er også en viktig vei for næringslivet og en vei som må holde en viss standard i beredskapssammenheng. Det er betydelig kraftproduksjon i området, hvor denne veien er eneste innfartsåre til vannkraftverkene. Skulle det være behov for å bytte deler her, har mest sannsynlig ikke veien bæreevne for å transportere tung industrilast opp dit i dag. Nå er det på tide at lokalsamfunnet, næringslivet og strømforsyningssikkerheten får prioritet, sier Senterpartiets Rikke Håkstad.

Fremst i køa

Og senterpartisten fra Bardu får støtte av sine sambygdinger i både den blå og den røde delen av partifloraen på fylkestinget.

- Fylkesveinettet er i for dårlig stand, og at det kommer ekstra midler fra staten for å kunne gjøre utbedringer er etterlengtet. Altevannsveien bør nå være fremst i køa når fylkeskommunen skal søke midler for økt vedlikehold. Veien er viktig for lokalbefolkninga og alle som kjører på den for å komme seg på hytta eller i naturen. Den har i alt for mange år vært nedprioritert ved fordeling av veimidler, sier Høyres Benjamin Furuly, mens Arbeiderpartiets Mari Siljebråten sier det slik:

- Fylkesvei 847 er ei veistrekning som oppfyller bortimot alle kriterier for dårlig norsk veistandard, men har blitt nedprioritert i forhold til veier med mye sjømattransport. Både standarden for veikropp og veidekke gjør mange steder at veien er direkte farlig. Fastboende sliter med betydelig støvproblematikk, og nylig hadde vi ei alvorlig utforkjøring ved én av de mange flaskehalsene, hvor en bil falt 10 meter ned i ei elv. Det må tas grep for å finansiere og oppgradere denne strekinga, som også er ferdselsåra til det største utfartsområdet i hele Troms.

Powered by Labrador CMS