KLARE: Fotballeder Jan Kristian Johansen (t.v.) og Stig Sørensen gruer seg litt, men gleder seg mest til helgas aldersbestemte innendørsturnering i Balsfjordhallen. Foto: Ivar Løvland
KLARE: Fotballeder Jan Kristian Johansen (t.v.) og Stig Sørensen gruer seg litt, men gleder seg mest til helgas aldersbestemte innendørsturnering i Balsfjordhallen. Foto: Ivar Løvland

Grugleder seg til fotballturneringa

STORSTEINNES: Lørdag inntar de yngste fotballspillerne Balsfjordhallen. Det gjør at ildsjelene bak den nye fotballturneringa gleder seg mye. Og gruer seg en smule.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, her blir vi altså i hele helga, humrer lagleder Stig Sørensen til fotballgruppeleder Jan Kristian Johansen i det de går inn i Balsfjordhallen.

De to er blant flere i Storsteinnes idrettslag som blir å bruke hele helga i hallen for at unge fotballspillere skal få boltre seg med kamper fra morgen til kveld.

– Det blir garantert lange dager her, men vi klarer det helt sikkert, sier Jan Kristian Johansen, og legger det meste av «skylda» over på fotballkompis Stig for at de må bruke denne helga på nok et idrettsarrangement.

For det er Stig som har snakket mest om å lage ei aldersbestemt turnering på stedet. Det har han gjort i to-tre år allerede.

– Nå fant vi ut at tida var inne for det. Vi ser jo turneringer og innendørstilbud for voksne og litt eldre ungdom, men de yngste har liksom ikke hatt noe å se fram mot. Det tenkte vi å gjøre noe med, for vi har jo hørt at de yngre også har lyst til å spille fotball og delta i turneringer innendørs på denne tida av året, sier Stig Sørensen.

Lange dager

Dermed så STIL-cupen dagens lys, og i helga vil det være 24 lag i aksjon i hallen fra tidlig morgen lørdag og til sen ettermiddag søndag. Bare avbrutt av ei god natts søvn og litt hvile.

5-6-åringene skal spille 3-erfotball, mens de fra 7 år og opp til12 år skal spille 5-erkamper. Alle lag får fire kamper, og alle er like mye vinnere og premieres etter endt turnering, uansett resultat.

25 maks

– Vi får satse på at det går bra. Vi hadde satt et tak på 25 lag da vi planla turneringa, og derfor er vi veldig fornøyd med 24 i denne første utgaven av turneringa, sier fotballildsjelene.

Storsteinnes IL har naturlig nok flest lag med i turneringa, men de får også lag fra Bardu, Skibotn, Nordkjosbotn, Øverbygd, Framsyn og Malangshalvøya på besøk.

– Vi skulle gjerne hatt enda flere jentelag, det er eneste minuset med deltakelsen, sier Stig Sørensen.

Premier til alle

Lagene som spiller 5-erfotball får ett kvarter lange kamper, uten sidebytte eller pause. Lørdag skal det avvikles 30 kamper, mens det søndag er 18 kamper i hallen.

– Så her kommer det til å gå unna hele helga, sier Stig og Jan Kristian.

De lover premier til alle som er med, og minner om kafésalg som skal gjøre dagen kortere for dem som bare skal se på, og som ikke skal trekke noen spillerdrakt over hodet.

Powered by Labrador CMS