Obnoxious i samarbeid med Norges råeste bakkeløp:

TREFF: Mikael Berntsen og Daniel Furuly har allerede arrangert to treff på hjemlige trakter, som her utenfor Extra på Setermoen. Foto: Privat
TREFF: Mikael Berntsen og Daniel Furuly har allerede arrangert to treff på hjemlige trakter, som her utenfor Extra på Setermoen. Foto: Privat

Skal arrangere Norges råeste bilutstilling i Heggelia

Forsvaret har leid ut grusbanen ved Istindportalen i Målselv. Målet til Obnoxious er å samle 100 biler til utstillinga – og like mange nye leker til barneavdelinga på UNN.

Publisert Sist oppdatert

Mikael Berntsen (31) og Daniel Furuly (26) er begge fra Bardu. Den 20. juli skal de to arrangere Norges råeste bilutstilling for Norges råeste bakkeløp.

– Norges råeste bakkeløp tok kontakt med oss og lurte på om vi kunne hjelpe til med utstillinga. Vi har fått mye god støtte av bakkeløpet og er veldig fornøyd med samarbeidet. Tilliten er der, og vi skal absolutt ikke skuffe, sier Mikael Berntsen.

– Bra bilmiljø

I 2019 var han med på å starte opp Obnoxious i Telemark, et team for bilinteresserte med biler som skiller seg ut fra mengden.

– Jeg og en til starta opp da jeg bodde sørpå. Der er miljøet mye større, og det var veldig mange trivelige folk på treff, så jeg ville ta med den delen av bilmiljøet nordover og få til noe her oppe, sier 31-åringen, som nå bor på Finnsnes.

Med seg på laget nordpå har han fått Daniel Furuly i Salangsdalen, og de to fikk raskt god kjemi.

– Det er lite krangling, for å si det sånn. Vi har veldig lik smak i biler, og det samme engasjementet for å få til et bra bilmiljø her oppe, sier Furuly.

De to har allerede arrangert to «Cars & Coffee»-treff på Setermoen, hvor bilinteresserte kan møtes, prate om bil og kanskje oppdage at de har mer til felles enn bare bilinteressen.

– Alle er velkomne på de treffene. Det spiller ingen rolle om man er gammel eller ung, eller hvilken bil man har, og man kommer ofte i prat om andre ting man har til felles, sier Berntsen.

Mikael Berntsen sin bil til venstre, og Daniel Furuly sin til høyre. Begge to har sansen for biler som er litt drøye og overdrevne i stilen.

Variasjon

Til Norges råeste bilutstilling er det, i motsetning til «Cars & Coffee»-treffene, påmelding og en vurdering før man får bekreftet plass på utstillinga.

– Det er veldig vanlig i sør, men uvant å se her oppe. Vi gjør det fordi vi vil ha litt kontroll med hvilke biler som kommer, så vi ikke plutselig står der med 50 like biler, sier Berntsen.

Ønsket er å ha så stor variasjon som mulig, og de har satt et foreløpig mål på 100 biler.

– Det er et arrangement som er helt gratis for alle å delta på, det er åpent for alle, og folk må ikke være redd for å søke om å få stille ut bilen, sier Furuly.

Arrangørene er klare på at de har nulltoleranse for rusmidler på utstillinga, og ønsker å skape ei trivelig og inkluderende stemning.

– Vi valgte plassen her fordi det er nært til butikker, spisesteder og lekeplass for ungene. Det er også litt skjerma, og vi står ikke i veien for noen mens vi er her, og det er veldig god plass til biler, sier Berntsen.

Godt formål

Det de to arrangørene er ekstra stolte av, er hva de ønsker av betaling for de som vil stille ut bilen sin.

– Vi har bedt om at alle som skal stille ut bil tar med minst én ny leke. De skal vi samle inn og gi til barneavdelinga på UNN i Tromsø, så det går til et godt formål, sier Furuly, som var den som kom opp med idéen.

De to har sørget for at det blir plassert ut søppelbokser rundt om på utstillinga, og at folk kan sette seg ned på benker og skravle hvis de blir lei av å stå.

– Vi skal ha det ryddig både under og etter arrangementet. Folk skal ha det hyggelig, og oppføre seg. Vi håper på å kunne gjøre dette til en årlig greie, og da nytter det ikke å være useriøs og få et dårlig rykte på arrangementet, sier Berntsen.

Det blir også delt ut premier til beste bil i seks kategorier, pluss én publikumspris og en OBNX-pris.

– OBNX-prisen går til den bilen jeg og Daniel synes er best, mens resten av prisene er det flere som inngår i juryen. Det er kanskje OBNX-prisen og publikumsprisen som henger høyest, sier Berntsen.

For å melde seg på må man sende inn bilder av bilen sin og litt informasjon til e-postadressen man finner på Facebook-arrangementet deres.

Powered by Labrador CMS