Serverte dagens middag utendørs
Til daglig lages det og serveres middag til over 100 brukere på sykehjem og hjemmetjeneste. I finværet og stekende sol fra skyfrihimmel tok kjøkkensjefen like godt gryta med seg til Juksavatn og serverte middag ute i det fri.
Her hadde ansatte ved Balsfjord bo- og servicesenter tatt med seg et 20-talls brukere fra tre av sykehjemmets avdelinger til en litt annerledes mandag.
– Jeg er skikkelig glad for at vi blir tatt med opp hit til Juksavatn. Det er første turen opp her i sommer og jeg håper det blir mange flere. Her er det alltid flott å være, sier Odd Skogmo.
I varmeste laget
Han får støtte hos Tormod Løvli, som er en av de som selv har jobbet for å gjøre området, som for noen år siden ble kåret til Balsfjord perle, til det mest besøkte friluftsområde i kommunen.
– Her er det flott, men i dag er det nesten for varmt ute i sola, sier Tormod, som i likhet med flere trakk inni skyggen i gapahuken han var med og bygge for noen år siden.
– Nå som vi har to busser er det lettere å få flere med seg på tur. Det er første turen vår opp i år, men garantert ikke siste for dette er noe brukerne setter stor pris, sier Siw-Laila Nilsen.
Må stelles godt
Som avdelingsleder kunne hun sammen med brukerne glede seg over å få servert både pølser med brød, mineralvann og lapskaus av kjøkkensjef Mona Strand.
– Vi må stelle godt med våre brukere, både når de er både sykehjemmet, i eget hjem eller ute på tur, sier Strand, mens Skogmo mer enn gjerne tar imot både lapskaus og en god klem fra den alltid smilende kjøkkensjefen på Balsfjord bo- og servicesenter.