ERFARNE: Det er ikke første gang Kate Kristiansen avlegger stemme hos Ellen Torill Espnes og Otto Vestheim. De har begge lang erfaring som medlemmer av stemmestyret på Karlstad. – Jeg vet ikke hvor mange år vi har vært med. Sikkert 20 år, sier Espnes. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
ERFARNE: Det er ikke første gang Kate Kristiansen avlegger stemme hos Ellen Torill Espnes og Otto Vestheim. De har begge lang erfaring som medlemmer av stemmestyret på Karlstad. – Jeg vet ikke hvor mange år vi har vært med. Sikkert 20 år, sier Espnes. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Ser lovende ut for valgdeltakelsen i Målselv

MÅLSELV: Mandag er det valgdag for kommune- og fylkestingsvalget. Medlemmer av stemmestyret har troa på at valgdeltakelsen er høyere i år enn ved forrige valg.

Publisert Sist oppdatert

Allerede på formiddagen mandag var det kø ved valglokalene i Målselv. Leder av stemmestyret på Olsborg, Eivind Hall Lundbø, kunne fortelle at mange også hadde benytta seg av søndagsåpent stemmelokale.

– I går var det mange som stemte, sier han.

Nytt for året er at de som stemmer blir registrert elektronisk.

– Det er første året uten papir, sier medlem av stemmestyret, Tove Granheim.

: Mandag formiddag utførte Reidulf Broderstad si borgerplikt og stemte ved valglokalet på Olsborg skole. Til venstre er medlem av stemmestyret, Tove Granheim.

Hun peker på den hvite permen som ligger på bordet, og forklarer at det er slutt på å registrere hver enkelt som stemmer med kryss.

– Det er mye enklere i år, sier Granheim.

: Rolf Olsen kom susende på motorsykkel for å stemme mandag formiddag. - Da har jeg gjort min borgerplikt, sier han fornøyd.

Har troa

Fagerlidal stemmekrets er den største kretsen i Målselv. Leder av stemmestyret på Fagerlidal, Gunnar Birkelund, forteller at det er 2254 stemmeberettigede i Fagerlidal-kretsen. Rundt 700 mennesker har forhåndsstemt i kretsen, og søndag var 418 personer innom stemmelokalet i Bardufosshallen.

: Kyndig støtte under stemmeprosessen ble på Bardufoss utført av denne gjengen både søndag og mandag. Fra venstre: Laila Westgård, Erling Edvardsen, Nora Raggan, Mona Sjøthun og Gunnar Birkelund.

Birkelund forteller at 18,5 prosent av alle stemmeberettigede i Fagerlidal stemmekrets stemte søndag. Tall fra søndagen viser at 30 prosent av alle stemmeberettigede i Målselv kommune hadde stemt søndag. Tallet inkluderer forhåndsstemmer.

– Det er en forholdsvis god prosentandel, og vi har troen på å komme over prosenten ved forrige kommune- og fylkestingsvalg, sier Birkelund.

Ved forrige valg var valgdeltakelsen på 55,6 prosent i Målselv kommune. Birkelund forteller at 957 mennesker stemte ved forrige valg i Fagerlidal-kretsen. Tallet inkluderer ikke forhåndsstemmene.

Svikta i nord

For Eva Leinhardt er Forsvarets tilstedeværelse i nord en viktig sak når hun skal stemme.

– Helikopter skal vi ha. Det har stor betydning for oss som bor her. Vi føler oss litt svikta her i nord, sier hun.

: Eva Leinhardt syns Forsvarets tilstedeværelse i Nord er en viktig sak ved kommune- og fylkestingsvalget, og føler innbyggerne i nord ble svikta da det ble bestemt at Bell-helikoptrene skulle flyttes sørover.

: Det er ikke første gang ekteparet Elsa og Lars Nymo går sammen til stemmelokalet. Det er likevel ulike saker som opptar ekteparet.

Ekteparet Elsa og Lars Nymo gikk sammen til stemmelokalet mandag. På spørsmålet om hva de syns er viktig når de stemmer, svarer Lars:

- Offensiv næringsutvikling. Og da tenker jeg på Bardufoss flyplass. Det er mye flott på gang her på Bardufoss, mener Lars Nymo.

– Jeg er opptatt av at Høgtun skal bestå, og utviklinga av Høgtun kulturklynge. Særlig for de unge, sier Elsa Nymo.

Powered by Labrador CMS