RASKT KONTROLL: Beboerne i huset iverksatte selv slokking. Det berget garasjen. Foto: Sol Gabrielle Larsen
RASKT KONTROLL: Beboerne i huset iverksatte selv slokking. Det berget garasjen. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Sendt til legevakt etter garasjebrann

JOSEFATN: To personer er sendt med ambulanse til legevakta etter at det brøt ut brann i en garasje på Josefvatn i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

Politiet fikk melding om brannen klokken 9.40 fredag. Klokken 10.11 meldte politiet at brannen var under kontroll.

- Det var husets beboere som oppdaget røyk i garasjen. De slokte brannen selv, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt.

Begge ble senere sendt med ambulanse til legevakta for sjekk etter at de ble eksponert for en del røyk. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Politiet har ikke konkludert med brannårsak enda, men har noen teorier.

- Det stod ei askebøtte i garasjen. Vi har en teori om at den kan ha noe med brannen å gjøre, uten at vi kan slå det fast enda, sier Gudmundsen.

Bil i garasjen

Politipatruljen måtte rykke ut fra Setermoen, skriver Troms politidistrikt på Twitter. Litt raskere på plass var brannvesenet. De rykket ut fra Storsteinnes med tre biler og seks mann. Innsatsleder og varabrannsjef Morten Nilsen kan fortelle at brannen ikke var fullt slukket da de kom til stede.

- Da vi kom fram hadde de som bodde på adressen iverksatt slokking, og de hadde slått med det verste. Men det var veldig varmt i garasjen. Det stod en bil i garasjen som de hadde fått ut. Vi slokket brannen, og det gikk bra, sier Nilsen i Balsfjord brann- og redning.

Varabrannsjefen ønsker å rose de to som forsøkte å slokke garasjebrannen.

- All honnør til de som bodde der. De gjorde alt rett. Hadde de ikke gjort det de gjorde, ville nok garasjen vært ødelagt, og det kunne ha skjedd noe med huset som stod så nært.

- Ta det med ro

Nilsen har en oppfordring til folk i romjula.

- Vi ber folk være forsiktig framover. Kjør pent, og ta det med ro. Ellers må alle ha ei fortsatt fin romjulstid, sier han.

Powered by Labrador CMS