SJEFSSKIFTE: Leif Stensland overtar som kjøpmann for Rema-butikken etter Veronika Norheim. – Det blir som å hoppe etter Wirkola, sier han. Foto: Sol Gabrielle Larsen
SJEFSSKIFTE: Leif Stensland overtar som kjøpmann for Rema-butikken etter Veronika Norheim. – Det blir som å hoppe etter Wirkola, sier han. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Sender stafettpinnen videre

STORSTEINNES: Etter ni år som kjøpmann på Rema 1000 på Storsteinnes er Veronika Norheim klar for nye eventyr. Nå overtar Leif Stensland.

Publisert Sist oppdatert

Fredag hadde hun sin siste dag som kjøpmann for Rema-butikken.

– Det er litt vemodig og rart. Tida er inne for å overlate til andre. Men jeg føler at butikken er i trygge og gode hender, sier Norheim.

Nå står tidligere Nye Troms-

journalist Leif Stensland klar til å ta over roret.

– Han er én av de få jeg har tro på. Han har drevet butikk før, og vet hva det innebærer, sier Norheim.

Dette må Stensland smile av.

– Det blir som å hoppe etter Wirkola. Veronika er så dreven i dette. Hun har alt i hodet, mens jeg må starte «totalt på scratch». Det er mye å sette seg inn i, sier Stensland.

Klimaflyktning

Om to uker setter Norheim kursen sørover mot Halden. Men hva hun skal gjøre der, ønsker hun ikke å røpe.

– Jeg er klimaflyktning. Først skal jeg ha fire måneders «husmorferie». Jeg skal sitte hjemme og dingle med føttene. Det blir fint, men litt rart. Jeg gleder meg, sier hun.

Norheim startet karrieren sin som kjøpmann for Rema 1000 på Nordkjosbotn. To år senere åpnet hun den nye filialen på Storsteinnes. Nå kan hun se tilbake på elleve år som kjøpmann med både opp- og nedturer.

– Det har helt klart vært flest oppturer. Jeg har lært vanvittig mye.

En hendelse Norheim husker spesielt godt, var da hun hjalp Vigdis Løvmo med å få tak i tre kartonger med juleskum til ei kreftsyk venninne i sommer.

– Det kommer jeg aldri til å glemme, sier hun, og legger til at hun ønsker å takke de ansatte for jobben de har lagt ned gjennom hennes sjefstid.

– Hadde det ikke vært for dem, så hadde ikke butikken vært her. De som jobber her nå er en god gjeng. Og så må jeg huske på å takke kundene også. De må passe godt på Leif, sier hun.

Blomster fra kunde

Mens Nye Troms er til stede, dukker det opp en kunde og en ansatt med to roser.

– Nå ble jeg litt satt ut. Nå kjenner jeg på at det faktisk er min siste dag her, sier Norheim.

Kurt Isaksen har kjent Norheim lenge. Sønnen hans, Daniel, er ansatt i butikken, og begge er svært fornøyd med jobben hun har gjort.

– Hun etterlater seg et stort tomrom, sier Isaksen.

Stensland føler for å skyte inn.

– Dette er ikke første gang hun får blomster, for å si det slik. Det er folk innom med kake titt og ofte. Og det må de gjerne fortsette med, sier han spøkefullt.

Powered by Labrador CMS