MELLOM 40 OG 50 000: Hagesenteret regner med at mellom 40 og 50.000 planter er solgt. Slik så det ut i gartneriet før salget tok av for alvor. Foto: Knut Solnes
MELLOM 40 OG 50 000: Hagesenteret regner med at mellom 40 og 50.000 planter er solgt. Slik så det ut i gartneriet før salget tok av for alvor. Foto: Knut Solnes

Salget tok helt av da godværet kom – gartneriet ble tømt på to uker

BARDU: Bårdsen Hagesenter i Salangsdalen har lagt bak seg to helt eventyrlige uker. For da vinteren slapp taket og godværet kom i pinsen tok plantesalget i gartneriet helt av. Nå er det bare restene igjen.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært helt utrolig – fra søndag i pinsen og fram til nå. Vi er fri for det aller meste, forteller Roger Semb i hagesenteret.

Nye Troms ringte tirsdag formiddag for å sjekke årets plantesalg. Da kunne Semb fortelle om to ekstremt hektiske uker siden pinsen der det har gått i ett døgnet på tamp. Kunder om dagen, lufting og vanning om kveldene.

– Det ble noe nattarbeid også - for vi har hatt noen «kunder» her om natta også, forteller Semb.

En harefamilie har vært på jakt etter godsaker i hagesenteret- derfor har gartneren måttet dekke til en del planter utendørs for å stanse de nattlige gjestene.

Stor trafikk

Bårdsen Hagesenter er vel vant med travle tider på denne tiden av året. Men trafikken de siste to ukene har vært over det man kunne forvente.

– Vi prøver det vi kan nå for å komplettere litt ettersom vi selv stort sett er gått tom. Vi forsøker å få planter fra en leverandør i Trøndelag. Men også de sliter med å skaffe oss det vi trenger. Det har vært varmt vær i Trøndelag, og det er nesten krise der også i forhold til å skaffe nok planter, forteller Semb.

Kunder over hele fylket

Plantene som Bårdsen selv dyrker fram er det fint lite av å få tak i nå. De er solgt unna i tusentall. Hvor mange planter som har gått siden senteret åpnet 14. mai tør ikke gartneren tallfeste eksakt – men regner med at tallet ligger et sted mellom 40 og 50 000.

– Vi har solgt alt mulig og er fri for det meste, sier Semb.

Hagesenteret regner med at mellom 40 og 50.000 planter er solgt. Slik så det ut i gartneriet før salget tok av for alvor.

Og det er ikke bare til kunder i Bardu og Salangen plantene har funnet veien. Gjennom over 40 års drift er hagesenteret i Salangsdalen viden kjent for sin kvalitet – og har kunder fra store deler av fylket.

– De kommer fra Bardu og nabokommunene, fra Narvik, Harstad og fra Senja. Fra Lyngen og fra Tromsø – ja jeg må si i fra hele fylket, sier gartneren.

Snakker med plantene

Hemmeligheten er ikke noe annet enn at hagesenteret i Salangsdalen er kjent for å dyrke fram gode og robuste planter for nordnorsk klima.

– Og det er det folk vil ha. Jeg skal ikke si noe negativt om større kjeder og sånn, men vi er nok kjent for å levere planter som tåler klimaet vårt svært godt og som passer for forholdene her i nord. Vi scorer nok også på at vi dyrker fram det meste sjøl og nærmest snakker med hver eneste plante, sier Semb.

Måtte få inn ekstrahjelp

Bårdsen Hagesenter i Salangsdalen ble etablert av Kjell og Jorunn Bårdsen på 70-tallet. Hagesenteret drives nå av datteren Lisbeth og mannen, Roger Semb. Det er Roger som har den daglige ledelsen av gartneriet, men i den mest hektiske salgsperioden som har vært nå, tar Lisbeth permisjon fra skolejobben for å jobbe noen uker fulltid i gartneriet.

– Og ikke nok med det, vi måtte få svigerfar til å trø til igjen, sier en smilende Roger Semb.

Trafikken var så stor etter pinsehelga at det var nødvendig å få mannen med den lengste erfaringa på plass i gartneriet igjen.

Men hva er det så folk kjøper mest av?

– Det samme som alltid. Planter som tåler nordnorsk klima, avslutter Roger Semb.

Powered by Labrador CMS