SOLRIKT: Beliggenhet og nærhet til Tromsø by ses Solhav boligfelt på som midt i blinken både for balsfjordinger og folk som pendler til og fra byen. Foto: Leif A. Stensland
SOLRIKT: Beliggenhet og nærhet til Tromsø by ses Solhav boligfelt på som midt i blinken både for balsfjordinger og folk som pendler til og fra byen. Foto: Leif A. Stensland

Godt i gang med utbygginga

BALSFJORD: Ett hus er innflyttet og hus nummer to er under bygging i Solhav boligfelt på østsida av Balsfjorden. Det samme gjelder markedsføringen av det som betraktes som et av de mest solrike områdene i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang prosess med reguleringsplanarbeidet startet arbeidet med å bygge første hus for ett år siden. Dette er for lengst innflyttet. Siden den gang er skog fjernet, og veier er blitt grovopparbeidet.

– All infrastruktur er ferdig, og strøm er lagt fram til alle 15 tomtene som er på første byggetrinn. Arbeidet med å føre opp hus nummer to i det nye boligfeltet er godt i gang. Dette skal være innflyttingsklart til jul. I tillegg har vi et til hus som snart er klart for oppføring, sier Ernst Vidar Hansen.

Som daglig leder i Fjord eiendomsutvikling forteller han at det er mange som er innom for å se på muligheten for å bosette seg i feltet.

– Da det her er snakk om eneboliger, er det i all hovedsak etablerte folk som vil flytte på seg, sier Hansen.

At det er mange henvendelser, bekreftes også av selger Kjell-Oddvar Skogli hos Nysted Bygg på Storsteinnes.

– Det er stor interesse fra mange som vil flytte til Balsfjord. Solhav er definitivt ett av alternativene folk ser på. Vi har hatt flere visninger med tromsøfolk som ønsker å bosette seg i mer landlige omgivelser, gjerne med hjemmekontor, forteller Skogli.

Starter markedsføringen

Han forteller at nå som infrastrukturen i det nye boligfeltet er på plass, skal de også skikkelig i gang med markedsføringen av boligfeltet.

– Som nevnt tidligere dette et boligfelt med en fantastisk beliggenhet og utsikt, og ikke minst nærhet til Tromsø. Med bare seks mil til byen er dette å betrakte som pendleravstand på den kanskje beste veistrekningen som finnes i nord, sier Kjell-Oddvar Skogli.

Powered by Labrador CMS