Konfirmantene i Bardu aksjonerer for Kirkens Nødhjelp:

KLAR FOR INNSAMLING: Aksjonsleder og menighetspedagog Anne Marit Norbakken Prestø i Bardu menighet, ser fram til aksjonen som går av stabelen nå på søndag. Foto: Privat
KLAR FOR INNSAMLING: Aksjonsleder og menighetspedagog Anne Marit Norbakken Prestø i Bardu menighet, ser fram til aksjonen som går av stabelen nå på søndag. Foto: Privat

- Rent vann redder liv

BARDU: Søndag besøker konfirmanter, unge og voksne fra Bardu menighet husstandene i kommunen for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

Publisert Sist oppdatert

I år fokuserer aksjonen på vann, og på hvordan klimaendringene skaper flere og verre katastrofer. Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden, og skal bidra til at organisasjonen raskt kan stille med rent vann når katastrofen rammer.

- Jobben Kirkens Nødhjelp gjør er god og viktig. Spesielt i forhold til flyktninger. Mange på flukt bor i leire under uverdige forhold, uten tilgang på sanitæranlegg og rent vann. Flere leirer har stor utbredelse av ulike sykdommer, nettopp på grunn av stor bakteriespredning. For oss er det naturlig å støtte denne aksjonen, sier aksjonsleder og menighetspedagog Anne Marit Norbakken Prestø i Bardu menighet.

Store forskjeller

31 konfirmanter skal søndag samle inn penger til den årlige aksjonen.

- Det virker som at de ser at jobben som gjøres er viktig. Vi har jobbet mye med temaet på forhånd, og ungdommene har fått kjenne på utfordringene gjennom «Klimaspillet» som viser urettferdighetene mellom de ulike landene. Her har de sett hvordan man gjennom å produsere en vare i rike land, kan utløse en klimakatastrofe som påvirker de ulike landene veldig forskjellig, sier Norbakken Prestø.

I år handler temaet for fasteaksjonen om Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær utsatte områder omkring i verden. Klimaendringene påvirker stadig flere, og rammer de fattigste hardest. Verden ser mer tørke, flom og andre klimarelaterte naturkatastrofer, og flere blir drevet på flukt på grunn av endringene. Kirkens Nødhjelp sørger for tilgang til rent vann i en rekke land hvor klimaendringene allerede rammer hardt.

- Det skal ikke så mye til før man kan forandre livet til et menneske. Bare ved å kutte ut åtte flasker brus på en måned, så sparer man 200 kroner. Det kan gi et menneske rent vann for resten av livet, sier Norbakken Prestø.

- Imponerende engasjement

Det siste året har Kirkens Nødhjelp gitt rent vann til blant andre klimafordrevne i tørkerammede Somalia, og til mange som mistet hjemmene sine i flom i Niger. Akkurat nå bidrar de med vann og sanitær til de som har blitt påvirket av flommen i Malawi.

Norbakken Prestø ser fram til aksjonsdagen.

- Folk her i Bardu har tidligere vist et imponerende engasjement i forbindelse med konfirmantenes fasteaksjon. Det er inspirerende å se hvordan vi sammen bidrar til å gjøre en forskjell for de som trenger det mest. Om alle bidrar litt hver, kan vi i Bardu gjøre en stor forskjell for veldig mange mennesker, skriver hun i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS