STYRKER REDNINGSTJENESTEN: Brannsjef Kristen Finmark er tilfreds med at en hurtiggående båt nå skal kjøpes inn for å styrke redningstjenesten i Bardu, Salangen og Lavangen. Foto: Knut Solnes
STYRKER REDNINGSTJENESTEN: Brannsjef Kristen Finmark er tilfreds med at en hurtiggående båt nå skal kjøpes inn for å styrke redningstjenesten i Bardu, Salangen og Lavangen. Foto: Knut Solnes

Redningstjeneste får hurtiggående båt

BARDU: Bardu kommune og Bardu brann og redning, samt redningstjenesten i to nabokommuner skal få egen hurtiggående båt. Beredskapsbåten kjøpes inn gjennom et spleiselag.

Publisert Sist oppdatert

Båtkjøpet er inne i budsjettet i Bardu kommune, og skal også finansieres av penger som står på fond disponert av brann og redningstjenesten i Bardu, Salangen og Lavangen.

Foreløpig er det ikke helt avklart hvilken båt som skal kjøpes inn, men ut i fra tilbudene som er kommet ligger det an til kjøp av en Buster XL med 130 hk motor.

Beredskap

Kristen Finnmark som er brannsjef i brann og redningstjenesten i de tre samarbeidskommunene forteller at båten skal brukes på flere områder, også i forbindelse med feietjenester på Altevatnet. Bardu kommune har også behov for å bruke båten til oppmålingsarbeid i Altervatnområdet. Den skal i tillegg gjøre nytte for seg under befaringer og tilsyn i området.

- For oss er dette en gladsak, ikke minst for våre beredskapsstyrker, sier Kristen Finmark.

Base i salangen

Båten skal ha base i Salangen, opplyser brannsjefen. Der skal den stasjoneres og ligge mesteparten av tiden. Båten skal kjøpes med henger, slik at transport fra kyst til innland kan gjøres på kort tid og varsel.

Allerede har tre tilbydere meldt seg med pris og type båt. Men kjøpet er foreløpig ikke klubbet. Først skal tilbudene vurderes. Finmark sier det uansett blir en god båt som skal dekke et behov i redningstjenesten i de tre kommunene.

Ressurs

- Dette blir nok veldig bra. Det er flere bruksområder for båten, og det å ha en slik båt i beredskap for redningstjenesten er vi glad for. Det er overskudd fra tidligere regnskap vi nå bruker på spleiselaget på denne båten, forteller Kristen Finmark og legger ikke skjul på at han mener det er en svært god investering.

For de tre kommunene Bardu, Salangen og Lavangen blir båten nok en viktig ressurs for redningstjenesten.

Kristen Finmark sier avslutningsvis at den interkommunale brann og redningstjenesten gjerne samarbeider med flere kommuner. Bardu har som kjent vertsrollen for tjenesten i de tre kommunene. Men i hver av de tre kommunene, både i vertskommunen og i Salangen og Lavangen er det stasjonert egen brann og redningstjeneste som blant annet innebærer kort utrykningstid.

Powered by Labrador CMS