Målselvklasser trakk det lengste strået hos Frost Kraftentreprenør:

TOK HELE KAKA: Ei deltakergruppe bestående av 5., 6. og 7. klasse ved Olsborg skole har i tillegg til en samlet 6. klasse ved Fagerlidal blitt trukket ut som heldige vinnere av 12.500 kroner hver i Troms Kraft sin el-eundervisning i vår.
TOK HELE KAKA: Ei deltakergruppe bestående av 5., 6. og 7. klasse ved Olsborg skole har i tillegg til en samlet 6. klasse ved Fagerlidal blitt trukket ut som heldige vinnere av 12.500 kroner hver i Troms Kraft sin el-eundervisning i vår.

Premiedryss til elever på Olsborg og Fagerlidal

MÅLSELV: Olsborg og Fagerlidal skoler ble denne våren begge trukket ut som mottakere av en premie på 12 500 kroner hver av totalt 17 deltakende klasser.

Publisert Sist oppdatert

Frost Kraftentreprenør har på oppdrag for Troms Kraft Nett også dette halvåret gjennomført skoleundervisning i elsikkerhet for skolene i Troms, med undervisning i klasserom og som quiz på nett. Det har som alle vet vært en spesiell vår for skolene på grunn av koronakrisa, og det er trolig hoveårsaken til at det denne runden deltok kun 17 klasser, mot vanligvis 45.

Da det etter endt undervisning ble trukket ut to heldige klasser som hver får en premie på 12 500 kroner, var begge de heldige fra Målselv.

– Det er ikke verst å bli trukket ut sånn, det har ikke skjedd før, selv om vi har deltatt tidligere også, sier rektor Marte Alise Karlsen ved Olsborg skole.

Beskjeden fra Troms Kraft kom etter at elevene hadde gått på ferie, så for de fleste blir det kanskje en gledelilg overraskelse å lese om det i lokalavisa.

– Det er 5., 6. og 7. klasse som samlet har deltatt, og det er elevene selv som skal få bestemme hva de vil bruke pengene på, sier Kalsen.

På Fagerlidal skole deltok klasse 6A og 6B som ei gruppe.

Kan «oppdra» foreldrene

Å dele ut 25 000 kroner til elleve, tolv og trettenåringer mener DLE-ingenør hos Troms Kraft, Frode Lamøy, er vel anvendte penger. Og han sier det er klinkende klart skissert i betingelsene at pengene ikke skal gå til drift av skolene, men til klassen selv.

– Vi synes det er viktig å få med ungene. Mellomtrinnet er i ei aldersgruppe som er borte i en masse elektroniske og elektriske duppeditter gjennom hele døgnet, og mye av dette foregår på soverommet, sier han.

Det var nok mange som fikk seg både én og to aha-opplevelser i løpet av undervisninga, ikke minst når det gjelder hvor skadelig og potensielt farlig det er å lade telefoner og annen elektronikk om natta. Men fagfolket har forståelse for problemstillinga med å være redd for å gå tom for strøm, og har noen tips til hvordan dette kan løses på en bedre måte – om det nå engang er sånn at en må lade om natta.

– Og så får vi skapt litt blest om elektro, og det gjør at noen kanskje får lyst til å ta ei utdanning innen feltet, sier han.

Lamøy forteller videre at å bevisstgjøre ungdom på dette alderstrinnet, gjør at de tar med seg det de har lært hjem og påvirker foreldrene litt, som kanskje har etablert dårlige strøm-vaner.

Powered by Labrador CMS