FORTVILER: Roy Lieng har to forskjellige nett hjemme, for å ha kapasitet nok til begge ungene og kona som er student. Han skjønner ikke hvorfor det skal være vanskelig å få lagt fiber øverst i Åsveien. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FORTVILER: Roy Lieng har to forskjellige nett hjemme, for å ha kapasitet nok til begge ungene og kona som er student. Han skjønner ikke hvorfor det skal være vanskelig å få lagt fiber øverst i Åsveien. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Ønsker seg fiberkabel i Åsveien

BALSFJORD: Roy Lieng bor øverst i Åsveien, lengst unna Storsteinnes. Her skulle han gjerne ønske seg at det ble strukket fibekabel til de husene som fortsatt ikke har fått det.

Publisert Sist oppdatert

Når Roy Lieng har forsøkt å få svar på hvorfor han, og elleve andre husstander i Åsveien ved Storsteinnes, ikke har fått fiberkabel, har det vært lettere sagt enn gjort.

– Det er frustrerende nok ikke å ha fiber. Det mest frustrerende er når man ikke kan få et godt svar på om det er i planene eller en eventuell begrunnelse for hvorfor man ikke har fått, sier Roy Lieng til Nye Troms.

Lite informasjon

Han forteller at de som bor halvveis opp i Åsveien har fått fiber.

– Fiberledninga går nesten helt opp. NVE som er like i nærheten, her har ei egen linje. Jeg lurer veldig på hvorfor det ikke er lagt ut til oss andre, og hvorfor det er så vanskelig å få informasjon om dette, sier han.

Han har vært i kontakt med kommunen og med Nordix Data som utbygger fibernettet for Telenor.

– Da jeg snakket med Nordix Data, sa de at vi ikke får. Hvorfor, kunne de ikke svare på, sier han.

Kommersielt

Enhetsleder for økonomi- og interntjenesten i Balsfjord kommune, Hans Hugo Henriksen, forteller at kommunen venter på svar når det kommer til finansieringen av ti ulike strekninger.

– Der har ikke vi fått noen eksakt tilbakemelding, men vi er innstilt på å få tre millioner i støtte fra Norsk kommunikasjonsmyndighet, sier han.

Åsveien, som Lieng bor i, er ikke blant strekningene kommunen har søkt om støtte til.
– Det er fordi vi ikke kan få støtte til sentrumsnære områder slik som Åsveien regnes for å være, sier Henriksen.

Han vet at Telenor holder på med et kommersielt prosjekt som Åsveien er en del av, men det har ikke Balsfjord kommune noe med å gjøre.

Det har ikke lykkes Nye Troms å få en kommentar fra Telenor eller Nordix Data.

Powered by Labrador CMS