VIL HA ANBUD: Prosjektsjef Jens Hugo Leiknes i Forsvarsbygg skal gå i gang med ENØK-tiltak. (Arkivfoto: Forsvarsbygg)
VIL HA ANBUD: Prosjektsjef Jens Hugo Leiknes i Forsvarsbygg skal gå i gang med ENØK-tiltak. (Arkivfoto: Forsvarsbygg)

Ønsker miljøvennlig fjernvarme

MÅLSELV: Forsvarsbygg utlyser en anbudskonkurranse på fjernvarme i Rusta og Heggelia leir.

Publisert Sist oppdatert

Anbudskonkurransen kommer i forbindelse med et ENØK-tiltak i Rusta og Heggelia leir. Det er fase tre av prosjektet som nå iverksettes, på oppdrag fra Forsvarsdepartementet.

– Vi utlyser en konkurranse for levering av varmt vann. Vi skal erstatte olje- og elektrokjelen med miljøvennlige varianter, det samme som vi har gjort på Skjold, forteller prosjektsjef Jens Hugo Leiknes.

Prosjektet på Bardufoss gjel­der bare energisentralen, ingen andre ENØK-tiltak. Nye rør skal kobles inn på eksisterende anlegg, og deretter vil anbudskonkurransen avgjøre de andre løsningene.

– Biobrensel fyrer de med for eksempel på Skjold. Vi vet ikke hva som blir resultatet her, men det er ikke usannsynlig at det blir biobrensel også denne gangen, sier Leiknes.

«Dersom anbudskonkurran­sen om kjøp av fjernvarme fra en ekstern leverandør ikke gir en tilfredsstillende teknisk løsning, tilstrekkelig leveringssikkerhet, konkurransedyktig pris eller leve­rings­vilkår, skal Forsvars­bygg fremme et revidert forprosjekt for prosjektet», heter det i et brev fra Forsvarsdepar­tementet til Forsvarsbygg.

Powered by Labrador CMS