KURS: Gunnar Kvaal håper at flere av dem som tar motorsagkurs for ungdom i neste uke, vil få bruk for det, som kommende gårdsdriftere i kommunen. (Arkivfoto)
KURS: Gunnar Kvaal håper at flere av dem som tar motorsagkurs for ungdom i neste uke, vil få bruk for det, som kommende gårdsdriftere i kommunen. (Arkivfoto)

Tilbyr ungdom motorsagkurs

BALSFJORD: Neste uke arrangeres det kurs i bruk av motorsag for interessert balsfjordungdom.

Publisert Sist oppdatert

På 80- og 90-tallet ble det ifølge Gunnar Kvaal avholdt motor­sagkurs for ungdom med jevne mellomrom. Etter hvert dabbet interessen litt av, og slike kurs har ikke blitt holdt på ganske lang tid.

– Så fikk jeg høre nå at det for tiden en god del ungdommer som har en tilknytning til landbruket. Det er nok flere av dem som kunne hatt god nytte av et slikt kursbevis som man får etter gjennomført kurs, sier Gunnar Kvaal.

Bruk og vedlikehold

Kurset skal holdes i neste uke hos kursinstruktør Pål Westerbeek. Allerede er det omkring fem ungdommer som har meldt seg på kurset.

– Det synes jeg er flott. Med tanke på sikkerhet og slikt, burde det ikke være mer enn åtte stykker, sier Kvaal.

Kurset skal i utgangspunktet gå over to dager. Den første dagen innendørs, da kursdeltakerne skal lære om vedlikehold av motor­saga.

– Ei motorsag er et ganske krevende redskap når det kommer til vedlikehold. Den skal virke ordentlig, og man skal kunne kvesse kjeden. Det er et redskap som det er en del arbeid med, sier han.

Kurset starter på tirsdag i neste uke. På dag to er det i utgangspunktet satt opp hogstteknikk, og den delen av kurset vil naturlig nok foregå utendørs.

– Men der må vi sette et lite forbehold og se forholdene an. Hvis det er veldig mye og dyp snø, kan det hende at vi må utsette den delen av kurset en stund framover, sier han,

Større aktivitet

Kvaal forteller at rekruttering er en del av bakteppet for kurset.

– Vi vil forsøke å få større aktivitet i skogen. Da kursene dabbet av på 90-tallet, syntes vi det fikk liten faglig effekt. Det var mye hobbyskogbrukere, og det er greit nok det.

Nå håper han imidlertid at flere av ungdommene som er med på kurset, skal få bruk for kursbeviset sitt, nettopp fordi de kanskje skal inn i landbruket.

– Et slikt kurs er veldig greit å ha med seg i mange forskjellige arbeidssituasjoner. I mange av oppgavene som utføres i Troms Kraft, for eksempel, kreves det et slikt kurs. Men jeg håper at en del av disse blir landbrukere, sier Kvaal.

Powered by Labrador CMS