KVIGENE FORTSATT BORTE: Tre av Kvigene til Arild Heim er sporløst forsvunnet. Han har ikke klart å finne dem, selv etter søk med småfly.
KVIGENE FORTSATT BORTE: Tre av Kvigene til Arild Heim er sporløst forsvunnet. Han har ikke klart å finne dem, selv etter søk med småfly.

Lette etter kyr med småfly

BALSFJORD: Arild Heim har fortsatt ikke funnet de tre kvigene som har vært borte i over en måned. Sist helg lette han etter dem fra lufta.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms skreiv i forrige uke om tre av kvigene til Tennes-bonden Arild Heim, som har vært sporløst forsvunnet i over en måned. Kvigene har heller ikke dukket opp i løpet av den siste uka, på tross av omfattende leting.

Småfly

– Søndag var vi ute med småfly for å lete etter kvigene, sier Arild Heim til Nye Troms.

Han tok kontakt med flyklubben på Bardufoss, som var behjelpelig med å stille med småfly. Heim fikk sammen med sin eldste sønn dratt ut for å se etter dyrene.

– Vi fløy fra Mestervik mot Tennes, og lette i hele det området. Vi var også i området mot Malangseidet, forklarer Heim.

Fra lufta fikk de god oversikt over hva som rørte seg på bakken, men dessverre klarte de ikke å finne de bortkomne kvigene.

Ei gåte

Heim ønsker ikke å spekulere over hva som kan ha skjedd med de tre kvigene, som har beitet i flokk med nesten 40 andre ungdyr. De brøt seg gjennom gjerdet rundt jordet hvor de beitet.

– Det er en gåte hva som har skjedd med dem, sier Heim.

Han gir imidlertid ikke opp søket etter kvigene riktig ennå.

– Vi fortsetter å lete etter dem videre fremover. Kanskje ikke fra lufta, men i alle fall til fots. Så ønsker jeg å oppfordre folk til å følge med. De som er ute i terrenget må ta kontakt dersom de hører eller ser noe, sier han.

Powered by Labrador CMS