SLUTTER PÅ NYÅRET: Prost Gunn Elvebakk fortsetter ikke som prest i Målselv når Indre Troms prosti blir nedlagt fra 1. januar 2020. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)
SLUTTER PÅ NYÅRET: Prost Gunn Elvebakk fortsetter ikke som prest i Målselv når Indre Troms prosti blir nedlagt fra 1. januar 2020. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)

Snart nye koster i kirka i Målselv

MÅLSELV: I september begynner ny organist og ny graver. I tillegg skal det tilsettes to nye prester.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer til å skje mye i Målselv-kirka det neste halvåret. 1. januar 2020 blir Indre Troms prosti på Bardufoss og Senja prosti på Finnsnes slått sammen til et nytt Senja prosti med hovedsete på Finnsnes og den nåværende prosten der som prost.

- Målselv tjener litt på sammenslåinga fordi stillinga som litt prost og litt annet går over til å bli ei ren soknepreststilling. Det betyr at vi får lyst ut stillinga som sokneprest i Øverbygd i løpet av høsten. Da får vi to fulle soknepreststillinger i Målselv, sier prost Gunn Elvebakk i Indre Troms prosti.

I tillegg til å være prost har hun fungert som sokneprest i Øverbygd det siste halve året. Elvebakk har ingen planer om å fortsette som prest i Målselv når prostiet legges ned 1. januar. Hun vil ta en kort studiepermisjon og deretter finne ut hva hun skal gjøre videre.

- Det er greit å få inn nye folk når det blir nye strukturer. Det blir ryddigere, tenker jeg.

Ny søkerrunde

I tillegg jobbes det nå for å få tilsatt ny sokneprest i Målselv etter at Sven Becker nylig sluttet. Stillinga ble lyst ut tidligere i år med magert resultat. Det var søkere, men ifølge Gunn Elvebakk var det ingen aktuelle kandidater til stillinga.

- Vi forventet egentlig ikke så mange søkere fordi det hadde vært flere søkerrunder rett før som hadde fanget opp alle som var ferdig med studiene. Selv om det var et ugunstig tidspunkt å lyse ut stillinga, ville vi likevel gjerne prøve, sier prosten.

Nå har de lyst ut soknepreststillinga i Målselv på nytt med søknadsfrist i slutten av august. Elvebakk håper at de har bedre lykke på sitt andre forsøk. Hun viser til at det ikke er uvanlig at det må flere søkerrunder til for å bekle prestestillinger i Indre Troms. Samtidig har de fått til ei midlertidig løsning som gjør at det ikke er bråhast med å få inn en ny prest.

- Vi er i den heldige situasjonen at vi har fått en vikar. Einar Hansen, tidligere sokneprest i Bardu og prest i Målselv, vikarierer fra 15. august og utover høsten. Det gjør at vi kan senke skuldrene litt framover.

Fra kantor til organist

Målselv har i halvannet år vært uten kantor. Det har blitt løst gjennom bruk av vikarer. 1. september begynner det imidlertid en ny organist i 100 prosent stilling i Målselv. Han heter Micha Olbrich, og kommer opprinnelig fra Tyskland.

- Micha har vært organist i Kvænangen i Nord-Troms siden 2014. Han flytter nå til Målselv med kone og tre barn, forteller kirkeverge Roald Wikran.

31. august slutter dessuten Hans Fossbakk som graver i Målselv, en jobb han har hatt i mange år. Det er ikke ei egen stilling i Målselv-kirka, men kirka pleier å leie inn en person med gravemaskin for å ordne graver.

- Robert Paul Innes begynner som graver 1. september. Vi er godt fornøyd med at vi fikk en søker som var aktuell da arbeidet ble lyst ut i vår, sier kirkevergen.

Wikran sier for øvrig at Målselv kirkelige fellesråd er svært misfornøyd med at prostiet forsvinner 1. januar 2020. Fellesrådet synes saken har vært dårlig behandlet. Det viser i den forbindelse til at flertallsinnstillinga i arbeidsgruppa gikk på å opprettholde prostiet som i dag, mens bispedømmerådet likevel gikk inn for å legge ned Indre Troms prosti.

- Vi skrev et brev til bispedømmerådet i februar i år om denne saken som vi ennå ikke har fått svar på, avslutter han.

Powered by Labrador CMS