FRA 17 TIL 20 MILL: Summen for renovering og utbygging av Nordkjosbotn barnehage har på vel et år økt med tre millioner kroner. Og – flere overraskelser kan ikke garanteres. Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen
FRA 17 TIL 20 MILL: Summen for renovering og utbygging av Nordkjosbotn barnehage har på vel et år økt med tre millioner kroner. Og – flere overraskelser kan ikke garanteres. Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen

Nordkjosbotn barnehage blir 3 millioner dyrere

BALSFJORD: Først ble det bevilget 17 millioner kroner til renovering og utbygging av Nordkjosbotn barnehage. Nå er summen kommet opp i 20 millioner og rådmannen kan ikke garantere at det ikke vil komme flere overraskelser.

Publisert Sist oppdatert

I saksopplysningene til sist torsdags kommunestyremøte fremkom det at kontraktsummen for bygget inklusiv moms var på vel 15 millioner kroner. Kontrakten ble underskrevet i februar 2020

Ekstra kostnader

Det vises til at prosjektet er godt i gang, og bortsett fra at oppstarten ble utsatt cirka 2 måneder, går fremdriften som planlagt. I følge den nye fremdriftsplanen skal bygget være ferdig i løpet av oktober 2021.

Rådmannen skriver at som tidligere meldt i referatsak høsten 2020, påløp det ekstra kostnader for å få godkjent Sandbukt gård 2 og Kløverlundveien 8 for midlertidig barnehagedrift.

«En del nødvendige grep er gjort i hovedprosjektet for å få de tekniske løsningene på plass. Dette var priset som opsjon i det opprinnelige tilbudet da det var meningen å renovere der det var lønnsomt. Nå er det avklart hvilke som er for dårlige til å kunne renoveres, og hvilke som må byttes.»

Rådmannen innstilte på at kommunestyret bevilger 3 millioner kroner inklusiv moms i økt budsjettramme for å dekke kostnader som ikke var innarbeid i tidligere bevilgning. Ei finansiering som innebærer 2,4 million kroner i økte låneopptak og resterende i momsrefusjon.

Stilte spørsmål

Senterpartiets Billy Rehnlund hadde behov for en avklaring på de ekstra kostandene og viste til at det allerede var bevilget 17 millioner kroner til ny barnehage.

– Nå er summen på over 20 million kroner. Slik jeg ser oppsummeringen av prosjekter som er gjennomført er det allerede en ekstrasum på over 1,3 millioner som skulle være avdekket før. Det ble gjort leieavtale med privat utleiere med bruk av huset til barnehage. Nå har Balsfjord kommune tatt kostnader med å bygge om til barnehage. Skal også Balsfjord kommune påta seg kostnadene med å bygge om tilbake til bolighus, spurte Rehnlund.

Flere kostnader

Enhetsleder Svein Kristian Pettersen forklarte at arbeider til en samlet sum på nær 1,5 millioner kroner nå var tatt inn i prosjektet, deriblant var elektroarbeider på halvparten av denne summen blitt utelatt.

– Det er også andre renoveringskostnader og tilpasninger av bygg og ventilasjonsanlegg på Sandbukt og i Nordkjosbotn, samt husleie for boligen i Nordkjosbotn. Sistnevnte er privat leie til en pris på 210 000 kroner i 14 måneder, opplyste Kristiansen om de ekstra kostandene på tilsammen vel 1,1 millioner kroner.

Flere overraskelser?

Han forklarte at det måtte gjøres påkostninger på den leide eneboligen i Nordkjosbotn for å få denne godkjent til barnehagebruk.

– Vi skal plukke ned ventilasjonsanlegg som ble montert, og sette inn et som passer enebolig. Vi må også koste den del av taket vi har ødelagt. Dette er ikke kostnadsberegnet i disse tallene, og jeg kan ikke garantere at det ikke vil komme flere overraskelser, sa Svein Kristian Pettersen.

Powered by Labrador CMS