BREDT MANGFOLD: Coop Extra Setermoen har representanter fra flere forskjellige nasjonaliteter, og kan svare kundene sine på flere språk. En fordel for kundene, mener butikksjefene. (F.V. John Kvello, Musie Baht, Okbay Abrahale og June Armstrong). Foto: Øyvind Ludvigsen
BREDT MANGFOLD: Coop Extra Setermoen har representanter fra flere forskjellige nasjonaliteter, og kan svare kundene sine på flere språk. En fordel for kundene, mener butikksjefene. (F.V. John Kvello, Musie Baht, Okbay Abrahale og June Armstrong). Foto: Øyvind Ludvigsen

– Vi er jo blitt nominert, uten å vite av hvem. Det er kjempeoverraskende egentlig

Coop Extra Setermoen har blitt nominert til Mangfoldsprisen 2022, en pris for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Butikksjef John Kvello og assisterende butikksjef June Armstrong setter pris på nominasjonen og anerkjennelsen for arbeidet deres.

Publisert Sist oppdatert

Butikksjefene ved Coop Extra Setermoen setter pris på anerkjennelsen, selv om de tar nyheten forholdsvis rolig.

– Vi er jo blitt nominert, uten å vite av hvem. Det er kjempeoverraskende egentlig, sier butikksjef, John Kvello

– Det er veldig hyggelig, men samtidig forholder vi oss veldig rolig til det. Det har vært en veldig naturlig del det her med integrering for oss, men det er veldig hyggelig at jobben som gjøres her hver dag blir anerkjent, sier assisterende butikksjef June Armstrong.

En arbeidsplass med bredt mangfold

Med flere forskjellige nasjonaliteter bak kassa og inni butikken blir dette et godt miljø å komme inn i for innvandrere gjennom norskopplæringen og med å komme seg i arbeid. En butikk med ansatte som snakker flere språk er også til god hjelp for kundene, tror Armstrong.

– Det som er veldig positivt med så mange forskjellige språk på denne arbeidsplassen, er at det gjør handleopplevelsen til noe helt spesielt for dem som kommer. Fordi de kan snakke på sitt eget morsmål med de ansatte. Det er veldig unikt, sier hun.

De ansatte i butikken her representerer land som Somalia, Eritrea, Hviterussland, Syria, Latvia, Afghanistan og flere enn det. Med andre ord, et bredt mangfold.

– En tredjedel av de ansatte kommer fra et annet land, forteller Armstrong.

– I forhold til mange, særlig av flyktninger som kommer til Bardu, så vil de fleste av dem finne noen de kan snakke med på sitt morsmål her, fortsetter hun.

Potensiell prisvinner

Butikksjefene vet ikke hvem som har nominert dem til Mangfoldsprisen, men John Kvello har en følelse av at det er Nav som står bak. Siden han har hørt at de pleier å stå for slike nominasjoner. Om de fortjener å vinne ønsker de ikke å uttale seg om.

– Det må noen andre avgjøre, sier Kvello.

– Vi synes helt klart vi gjør en viktig jobb. Det handler ikke direkte om integrering, men om å få folk ut i jobb også. Det har litt å gjøre med å ikke se forskjellen på folk. Vi ansetter på grunnlag av hva de kan. Jeg synes det er veldig hyggelig at denne jobben blir anerkjent, forteller Armstrong.

Kvello berømmer samarbeidet med kommunen og flyktningeenheten, og er fornøyd med å ha en arbeidsplass med slikt mangfold. Dersom de skulle vinne Mangfoldsprisen, håper Kvello at prisen kan være en katalysator i forhold til norskundervisning og flere muligheter til de som er på språktrening.

Powered by Labrador CMS