AKTIVITETSDAG: Det blir stor aktivitetsdag i parkens rovdyrsenter på søndag. Foto: Knut Solnes
AKTIVITETSDAG: Det blir stor aktivitetsdag i parkens rovdyrsenter på søndag. Foto: Knut Solnes

Nå takker bjørnene for seg i Polar Park

BARDU: Bjørnene takker for seg – for i år. I Polar Park forbereder bjørnene seg på å gå i vinterdvale – og på søndag skal dette markeres med stor aktivitetsdag i dyreparken.

Publisert Sist oppdatert

Det er Besøkssenter rovdyr som inviterer til markeringa, og dette føyer seg inn i rekken av ulike aktiviteter senteret har hatt gående i det som er Bjørnens år i år.

Når tiden nå er kommet til at dyrene skal gå i hi, er det naturlig at også det markeres.

Får krype inn i hi

- Vi har markert Bjørnens år i hele år, og nå er tiden inne til å fokusere på hva som skjer når bjørnene går i hi. Derfor inviterer vi til aktivitetsdag med et eget program for dagen.

Det sier Christina Martin i Besøkssenter rovdyr. Søndag er det et firetimers opplegg i rovdyrsenteret, og dit inviteres alle som ønsker. Det er opplegg for både store og små, fra å sjekke bjørnebæsj, til å høre på foredrag om hva som egentlig skjer når bjørnen går i hi.

AKTIVITETSDAG: Det blir stor aktivitetsdag i parkens rovdyrsenter på søndag.

Det blir også anledning til å krype inn i et hi for å se hvordan bjørnene har det om vinteren.

Sover i over et halvt år

Christina Martin forteller at alle parkens bjørner fortsatt er våken, men at det nå raskt nærmer seg tiden for å gå i hi.

- Bjørnene går i hi nå i oktober, nøyaktig når avhenger jo litt av været. Når de går i hi blir de værende der til i mai, forteller hun.

Polar Park har seks bjørner. Parken har kunstig hi. Men Martin forteller at bjørnene stort sett foretrekker å lage sine egne hi.

Forteller hva som skjer

Forsker Paul Eric Aspholm fra Nibio - Svanhovd kommer søndag til rovdyrsenteret for å fortelle om sine erfaringer med bjørn og hva som egentlig skjer når bjørnen går i hi om vinteren.

Det blir også fokusert på hvordan forskerne kan utforske bjørnens hemmeligheter med å analysere bjørnebæsj og hår. Fokus blir det også på hvordan man kan ta gipsavtrykk av spor.

Christina Martin forteller at alle aktiviteter i rovdyrsenteret søndag er åpen og gratis for alle. Inne på selve dyreområdet gjelder normale åpningstider og normale priser.

Skolebesøk

- Det blir mange aktiviteter på aktivitetsområdet vårt, og det blir også filmframvisning i kafeen der man får se hvordan man skal reagere dersom man møter en bjørn og hva man gjør når man finner bjørnebæsj ute i naturen, opplyser Martin.

I neste uke kommer hun for øvrig sammen med forskere til Setermoen skole der elever får være med på og får et innblikk i forskning på bjørnebæsj.

Powered by Labrador CMS