Mer ustabilt vær i vente:

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB

– Nå må man passe seg på veiene

BALSFJORD: Ingenting tyder på at vi går mot et stabilt vintervær med det første.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som det blåser kraftig langs kysten av Møre, Trøndelag og Nordland, har ekstremværet «Gyda» foreløpig latt oss slippe billig unna. Det er dog sendt ut gult farevarsel, men det gjelder først og fremst for fjellet og i ytre strøk.

– Det er ingen store endringer på gang. Lufta som kommer inn fra havet er ganske mildt, så i Indre Troms vil temperaturen gå litt opp og ned, sier vakthavende meteorolog Marek Ratajczak ved Vervarslinga i Tromsø.

Snø – mest sludd

Temperaturene vil altså svinge mellom å være over og under null grader, og står dermed i sterk kontrast til det kalde vinterværet vi hadde for noen uker siden.

– Det er litt ustabilt og vil komme både snø og sludd. Natt til lørdag vil det komme litt mer nedbør. Men jeg tror ikke at det blir så mye snø at man må ut å måke masse. Kanskje kommer det litt mer i Balsfjord, langs fjorden. Men lenger inn i landet er det ikke snakk om store mengder, sier Ratajczak.

Flere områder har fått farevarsler om snø og snøfokk torsdag og fredag.

Glatte veier

Men helt rolig blir det ikke.

– Det blir litt ruskevær, sier Ratajczak.

Endringen i temperaturen kan gi dårlig føre for de som skal ut å kjøre.

– Når vi får pluss og minus om hverandre, så kan det bli ganske glatt i perioder. Når det i tillegg kommer påfyll av nedbør, selv om det ikke er i store mengder, så vil det både smelte og fryse på. Så man må absolutt passe på i trafikken, sier Ratajczak.

Ustabilt mildvær

Meteorologen forteller at ingenting tyder på at vi går mot et stabilt vintervær med det første.

– Det ser ikke ut som det kalde været kommer tilbake snart, i alle fall ikke ei uke fram i tid. Det vil være noen perioder med litt mer minus, men de er ikke lange, sier Ratajczak.

Powered by Labrador CMS